Sovonacademie

Thuis je vogelkennis bijschaven? Wil je weten hoe je mee kunt doen aan een project van Sovon? Of ben je als ruimtelijk ontwikkelaar op zoek naar een cursus over Steenuilen?

De Sovonacademie is de leeromgeving waarmee je als deelnemer vogels beter kunt leren kennen. Ook doe je binnen deze academie vaardigheden op om vogels te kunnen tellen of verder onderzoek te doen. Hier doe je kennis op die je niet in vogelboeken vindt.

De academie bestaat uit online cursussen over ecologie en herkenning die voor iedereen beschikbaar zijn. Wil je meehelpen door het doen van tellingen, dan kun je meedoen aan een praktijkcursus waarmee je de theorie én praktijk van een telmethode leert. De praktijkcursussen organiseren we meestal in samenwerking met een terreinbeheerder, vogelwerkgroep of andere natuurorganisatie.  

In ontwikkeling

In 2023 en 2024 ontwikkelen we drie volledige leerlijnen: broedvogels, wintervogels en trekvogels. Die bestaan uit online cursussen die als voorbereiding kunnen dienen op de praktijkcursussen. 

Lezingen

Naast het cursuswerk geven medewerkers van Sovon regelmatig lezingen voor groepen vrijwilligers, vogelwerkgroepen en op symposia.