Actueel

Nieuws

Gezocht kolonievogeltellers voor Brabant

Het is belangrijk om de trend van de betreffende soort op landelijke-, provinciale- en zelfs op fysisch geografische schaal (zeeklei of hoge zandgronden bijvoorbeeld) in de gaten te houden.

Blauwe Reigers zijn er vroeg bij.

Het is belangrijk om de trend van de betreffende soort op landelijke-, provinciale- en zelfs op fysisch geografische schaal (zeeklei of laagveen bijvoorbeeld) in de gaten te houden.

Kolonievogeltellers gezocht in Groningen

Het is belangrijk om de trend van de betreffende soort op landelijke-, provinciale- en zelfs op fysisch geografische schaal (zeeklei bijvoorbeeld) in de gaten te houden.

Al het nieuws

Op de agenda

Vogelteller in actie

Ben je een vogelaar die soorten als Dodaars, Nachtzwaluw en Glanskop al moeiteloos herkent? En woon je in Gelderland? Dan is dit een mooie mogelijkheid om mee te werken aan het broedvogelonderzoek in een natuurgebied in je omgeving. Met een...

MAS teller

Ben jij een vogelaar met een hart voor boerenlandvogels en vindt je het belangrijk dat we onze kennis over deze zwaar bedreigde soortgroep uitbreiden zodat we beter weten hoe kenmerkende soorten als de Kievit, Patrijs en Veldleeuwerik beter beschermd kunnen worden? Met Meetnet Agrarische Soorten (MAS) lever je met slechts vier ochtenden in het veld al een zeer belangrijke bijdrage aan onze kennis van boerenlandvogels. Op dinsdag 21 maart organiseren we een digitale startavond die geschikt is voor zowel startende MAS-tellers als tellers die al een tijdje actief zijn in het boerenland.

BMP

Sovon organiseert de cursus Broedvogels inventariseren volgens de BMP-methode in het Maasheggengebied. Deze cursus is voor wat gevorderde vogelaars die het leuk vinden om broedvogels te leren inventariseren. Aanmelden voor de cursus kan helaas niet meer - de cursus zit al vol!

Naar de agenda
Marcel en Marwa maken de podcast

Podcast Vogelverhalen

Het archief van Sovon bevat een goudmijn aan vogelkennis. Voor de podcast Vogelverhalen duiken Marwa Kavelaars en Marcel Wortel in de archieven. Ze spreken met vogelexperts en liefhebbers in het veld. Luister mee en word ook een echte vogelkenner.