Werken bij Sovon

Heb jij een passie voor vogels en wil je bijdragen aan het in kaart brengen van de vogelstand in Nederland? Sovon is een professionele organisatie waar je deze ambities kunt verwezenlijken. 

Vrijwilligersfuncties

Sovon werkt veel met vrijwillige waarnemers in het veld. Maar ook op het Sovon-kantoor is meer werk te verzetten dan het personeel aan kan. Daarom worden we altijd plezierig verrast met het aanbod van vrijwilligers om een helpende hand te bieden. Denk daarbij aan zaken als:

  • Ondersteuning bibliotheekwerkzaamheden
  • Het scannen van oude telformulieren
  • Het invoeren van historische telgegevens (“stippen zetten”)

Voor sommige werkzaamheden is het nodig dat je (enigszins) bent ingevoerd in de achtergronden van onze vogeltelprojecten. Ook is het vaak handig als je goed de weg weet met databestanden en de computer. Het vrijwilligerswerk kan soms (deels) thuis worden uitgevoerd. Als tegenprestatie kunnen wij je een onkostenvergoeding bieden.

Neem bij interesse gerust contact met ons op, of mail direct met Carolyn Vermanen. We maken graag een (telefonische) afspraak om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Stages

Sovon heeft met enige regelmaat stage- of afstudeerplaatsen op HBO- en WO-niveau. Op deze pagina staan de project(en) waarvoor we studenten zoeken die concreet bij kunnen dragen aan ons onderzoek. De contactpersoon die erbij vermeld staat kan je alles vertellen over dat specifieke project.

In het voorjaar hebben we ruimte voor enkele MBO-studenten voor veldwerk. Kennis van de vogelsoorten is dan wel een voorwaarde.

Zoek je een ander type stage dan een bijdrage aan een (onderzoeks)project? Stuur dan een mail met daarin tenminste opleiding, onderwerp/opdracht, gewenste periode en je motivatie naar pz@sovon.nl. Mogelijk kunnen we je helpen, maar hou er rekening mee dat meer verzoeken krijgen dan dat we plaatsen hebben.

Sovon occasionally has internships for both students of applied sciences (higher education) and research students. Below you can find the current positions we have

Vacatures

Onderzoek in het veld

Heb je brede ecologische kennis van verschillende ecosystemen, vogels en hun leefgebieden? En ben je in staat om je kennis en expertise in te zetten om complexe actuele vraagstukken op het gebied van natuurbeleid en -beheer te beantwoorden?

Teller LiveAtlas in actie

Heb je affiniteit met vogels en onderzoek en wil je je fondsenwerving talent inzetten voor een landelijke en toonaangevende vogelonderzoeksorganisatie? Heb jij een vlotte pen, weet je als geen ander hoe je relaties aangaat en beheert met fondsen, stichtingen en (vermogende) particulieren?