Agenda

 • Ruiters zijn een lastig te herkennen vogelfamilie. Ze zitten vaak ver weg, zijn rusteloos en lijken op elkaar. Hoe houd je de ruiters die in Nederland voorkomen uit elkaar? In deze gratis live sessie krijg je uitleg over het voorkomen en de...

 • Cursus

  Sovon organiseert de cursus Broedvogels inventariseren volgens de BMP-methode op de Sallandse Heuvelrug. Deze cursus is voor wat gevorderde vogelaars die het leuk vinden om broedvogels te leren inventariseren. Maar de cursus wordt ook erg gewaardeerd om ervaring op te doen met Avimap. Ook de al ervaren broedvogelteller die interesse heeft kon meedoen. Is het iets voor jou?

 • BMP cursus

  In het voorjaar van 2023 organiseert Sovon Vogelonderzoek Nederland samen met Staatsbosbeheer Veenweiden een cursus broedvogels inventariseren volgens de methode van het Broedvogel Monitoring Project (BMP).

 • Cursus geven Sjouke Scholten

  We willen, bij voldoende aanmeldingen, in het voorjaar van 2023 in de provincie Fryslân weer een cursus broedvogels inventariseren volgens de BMP-methode organiseren. Deze cursus is voor vogelaars die het leuk vinden om te leren inventariseren en daarmee aan de slag te gaan.

 • Vogelaars in tegenlicht

  In het voorjaar van 2023 organiseren de Sovon en Het Groninger Landschap de cursus Broedvogels inventariseren volgens de BMP-methode in de provincie Groningen. De cursus is een combinatie van vijf theorieavonden en vier praktijkochtenden in het veld onder leiding van een ervaren broedvogelteller. Tijdens de vroege ochtenden ga je in een klein groepje op pad en breng je de opgedane kennis meteen in de praktijk.

 • Broedvogeltellers aan het werk

  In het voorjaar van 2023 organiseert Sovon Vogelonderzoek Nederland een cursus broedvogels inventariseren volgens de methode van het Broedvogel Monitoring Project (BMP) in de regio Roerdmond.