Agenda

 • Huismussen

  Woensdag 8 februari a.s. verteld Jan Schoppers alles over de stadsvogels van ’s-Hertogenbosch en hoe je stadsvogels kunt volgen met behulp van het Meetnet Urbane Soorten.

 • Rode Wouw

  De Werkgroep Roofvogels Nederland organiseert op 11 februari 2023 wederom de Landelijke Roofvogeldag. Een dag om elkaar te ontmoeten en veel nieuwe dingen te horen over de roofvogels kin Nederland. Toegang is gratis

 • IJsvogel

  De vierde editie van de Landelijke IJsvogeldag komt eraan. Na eerder succes in Hilversum, Velp en Denekamp is er op 11 februari 2023 een nieuwe editie in Tilburg.

 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in vogelonderzoek, organiseert de NOU dit tweedaagse congres. Op dit congres hoor je inspirerende verhalen over vogels van bevlogen onderzoekers. Er zijn ook workshops waarin je actief bezig kunt zijn en je onderzoeksvaardigheden kan leren en uitwisselen.

 • Watervogels tellen op de Grote Wielen

  Laat u in één dag bijpraten over de recente ontwikkelingen in het vogelonderzoek. In dit symposium hoort u meer over belangrijke toepassingen van vogelkennis met verhalen uit de praktijk en verkenningen van de toekomst.

 • MAS teller

  Ben jij een vogelaar met een hart voor boerenlandvogels en vindt je het belangrijk dat we onze kennis over deze zwaar bedreigde soortgroep uitbreiden zodat we beter weten hoe kenmerkende soorten als de Kievit, Patrijs en Veldleeuwerik beter beschermd kunnen worden? Met Meetnet Agrarische Soorten (MAS) lever je met slechts vier ochtenden in het veld al een zeer belangrijke bijdrage aan onze kennis van boerenlandvogels. Op dinsdag 21 maart organiseren we een digitale startavond die geschikt is voor zowel startende MAS-tellers als tellers die al een tijdje actief zijn in het boerenland.