Vogels tellen Nederland - Sovon Vogelonderzoek Nederland

Vogels tellen

De vereniging Sovon Vogelonderzoek Nederland (kortweg Sovon) organiseert landelijke vogeltellingen en voert onderzoek uit ten behoeve van beheer, beleid en wetenschap.

Over Sovon

Sovon Vogelonderzoek Nederland is een non-profit organisatie die in Nederland het voorkomen en de ontwikkeling van Nederlandse vogels bijhoudt. Sovon kijkt daarbij naar de voor- of achteruitgang van vogels, en naar het hoe en waarom daarvan.

Onafhankelijk

De resultaten van de tellingen die Sovon organiseert vormen een basis voor het natuurbeleid en beheer in ons land en worden inmiddels voor een breed aantal toepassingen gebruikt. Onafhankelijkheid, objectiviteit en borging van kwaliteit zijn dan ook belangrijke kernwaarden. Lees meer over ons beleid »

Kernactiviteiten

  • Coordinatie van vogeltellingen
  • Beheer, analyse en interpretatie van gegevens
  • Publiceren van de resultaten

Organisatie

Ruim 10.000 vrijwillige vogelwaarnemers vormen de spil van organisatie. Daarnaast telt de vereniging bijna 4000 leden, die grotendeels ook waarnemer zijn. Sovon heeft circa 60 medewerkers in dienst.


 

Lees meer over de mensen achter Sovon »

Samenwerken

Sovon opereert natuurlijk niet in haar eentje. Dankzij de vrijwilligers en een netwerk van 350 Vogelwerkgroepen zijn we in staat om landdekkend gegevens te verzamelen.

Daarnaast dragen vele partners, sponsoren en opdrachtgevers bij aan het onderzoek naar wilde vogels in Nederland.

Samenwerkingen »

Bureau

De medewerkers van Sovon werken verdeeld over drie afdelingen en een ondersteunende staf. De dagelijkse leiding is in handen van het managementteam bestaande uit directeur Theo Verstrael en de drie afdelingshoofden.

Werken bij

Betrouwbaar en onafhankelijk onderzoek naar vogels. Dat is waar Sovon voor staat. Circa 60 medewerkers en ruim 9000 vrijwilligers werken samen om die ambitie te verwezenlijken.

Heb jij een passie voor vogels en wil je eveneens bijdragen aan het in kaart brengen van de vogelstand in Nederland? Bekijk dan of er een geschikte functie voor je is.

Vacatures »