Vogels tellen Nederland - Sovon Vogelonderzoek Nederland

Onze kernactiviteiten

● Coordinatie van vogeltellingen

● Beheer, analyse en interpretatie van gegevens

● Publiceren van de resultaten

Over Sovon

Sovon Vogelonderzoek Nederland is een non-profit organisatie die in Nederland het voorkomen en de ontwikkeling van Nederlandse vogels bijhoudt. Sovon kijkt daarbij naar de voor- of achteruitgang van vogels, en naar het hoe en waarom daarvan.

Onafhankelijk

De resultaten van de tellingen die Sovon organiseert vormen een basis voor het natuurbeleid en beheer in ons land en worden inmiddels voor een breed aantal toepassingen gebruikt. Onafhankelijkheid, objectiviteit en borging van kwaliteit zijn dan ook belangrijke kernwaarden. 

Samenwerken

Sovon opereert natuurlijk niet in haar eentje. Dankzij de vrijwilligers en een netwerk van 350 Vogelwerkgroepen zijn we in staat om landdekkend gegevens te verzamelen.

Daarnaast dragen vele partners, sponsoren en opdrachtgevers bij aan het onderzoek naar wilde vogels in Nederland.

Samenwerkingen »

Bureau

De medewerkers van Sovon werken verdeeld over drie afdelingen en een ondersteunende staf. De dagelijkse leiding is in handen van het managementteam bestaande uit directeur Theo Verstrael en de drie afdelingshoofden.

Werken bij

Heb jij een passie voor vogels en wil je bijdragen aan het in kaart brengen van de vogelstand in Nederland? Bekijk dan of er een geschikte functie voor je is.

Vacatures »