Webinar nachttrektellen

Trektellen en dan met name het herkennen van snel voorbij razende vogels is een lastige tak van sport binnen het vogels kijken. Tijdens het webinar Nachttrektellen voor beginners geeft nachttrekdeskundige Joost van Bruggen uitleg voor de beginnende teller.

Aankondiging webinar nachttrektellen

Trektellen en dan met name het herkennen van snel voorbij razende vogels is een lastige tak van sport binnen alle vormen van vogels kijken. Laat staan om te beginnen met trektellingen in de nacht. Er is weinig context, bekende soorten kunnen heel anders roepen of worden misschien niet overvliegend verwacht op bepaalde locaties.

In deze gratis live sessie krijg je uitleg hoe je het beste kan beginnen, met welke opnameapparatuur je het beste kan beginnen, hoeveel tijd het kost, welke soorten je kan verwachten, welke bronnen je kan gebruiken om geluiden op te zoeken en passeren enkele vreemdsoortige geluiden de revue.

Joost van Bruggen van Sovon legt dit uit. Met inmiddels vele duizenden geanalyseerde uren aan nachttrek als ervaring is hij een expert op het gebied van nachttrek. Ga op dinsdagavond 11 oktober net voor 20.00 uur achter je pc zitten, open de webinar in YouTube en kijk mee. Tijdens de les kun je vragen stellen in de chatbox.

Ben je op 11 oktober verhinderd? De webinar blijft beschikbaar op YouTube. Je kunt deze achteraf onbeperkt terugkijken. Bij voldoende animo zal gekeken worden of een vervolg voor gevorderde nachttrektellers een optie is.

Naar het webinar

Visitekaart

Joost van Bruggen

Meetnetcoördinator Kolonievogels
Joost van Bruggen
Trektellen aan zee

Trekpatronen, invasies en reacties op bijzonder weer (bijvoorbeeld invallende vorst) worden het snelste via trektellingen opgemerkt.

Tijd
2 out of 5 stars
Kennis
4 out of 5 stars