Bonnie van der Hulst

District Noord-Holland zuid

Bonnie van der Hulst met Hop

Even voorstellen

Mijn naam is Bonnie van der Hulst. Ik ben 36 jaar en woonachtig in Haarlem. Ik werk als docent biologie en biomedische vakken bij een laboratoriumopleiding.

Sinds jongs af aan wilde ik altijd al bioloog worden. Uiteindelijk kwam ik er als afgestudeerd bioloog achter dat je toch wel veel achter je computer zit en het veldwerk vaak door studenten gedaan wordt. Aangezien ik het veldwerk zo veel leuker vind dan binnen zitten heb ik er uiteindelijk voor gekozen om een andere richting (ook een andere interesse van mij) op te gaan en de docentenopleiding te volgen en een baan in het onderwijs te nemen en mijn veldwerk op vrijwillige basis voort te zetten onder andere als actief vogelringer.

Als ringer ben ik werkzaam bij VRS AWduinen en VRS Schiermonnikoog waar met name zangvogels worden geringd. Ook ben ik ringer bij Stichting Calidris waar we steltlopers vangen en ringen op het wad/kwelder op Schiermonnikoog en werk ik mee met het RAS project Oeverzwaluwen in Hoofddorp. Daarnaast heb ik een eigen vogelringproject in het Vogelhospitaal in Haarlem, waar een deel van de gerehabiliteerde/verweesde vogels geringd worden en een eigen tuinproject voor stadsvogels.

Naast het ringwerk ben ik ook al jarenlang vaste vrijwilliger bij het vogelasiel. Ook ben ik lid van de Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland en doe ik geregeld mee met BMP broedvogeltellingen, heb ik twee MUS telgebieden en doe ik jaarlijks een PTT telling. Daarnaast ga ik graag naar lezingen van de NOU (Nederlandse ornithologische unie), SOVON, de Ringersvereniging, Vogeltrekstation en andere vogel gerelateerde instanties.

Antje Ehrenburg zocht een opvolgster voor in de ledenraad en kwam uiteindelijk bij mij uit. Ik hoop dat ik in haar voetsporen kan treden en ook mijn steentje bij kan dragen.