Vogelvreugd: een mini-tentoonstelling in het Valkhof Museum

Tot en met 12 mei presenteert Radboud Erfgoed een mini-tentoonstelling over vogels in en om Nijmegen in het Valkhof Museum. De presentatie in de terugkerende Radboud Erfgoed ladekast werpt licht op vogels die verdwijnen, nieuwkomers in de stad en soorten die zich hebben aangepast aan het bruisende stadsleven.

Vogelvreugd

In de tentoonstelling zijn originele prenten te zien uit De Nederlandsche Vogelen van Nozeman en Sepp uit de 18e en 19e eeuw, aangevuld met tekeningen van Buffon, Octavie Wolters en Elwin van der Kolk. Ook zijn er een aantal opgezette vogels te zien uit de collectie van de faculteit FNWI van de Radboud Universiteit. Aan bod komen onder andere de Merel, Kruisbek, Zwarte Stern, Europese Kanarie, Slechtvalk en Gierzwaluw.

Sovon heeft bijgedragen aan deze tentoonstelling door te adviseren over de soortkeuze, het aanleveren van trend- en verspreidingsinformatie en het controleren van de beschrijvende soortteksten.

Je bezoekt de mini-tentoonstelling t/m 12 mei 2024 in de tijdelijke locatie van het Valkhof Museum aan Keizer Karelplein 33 in Nijmegen.

Visitekaart

Marcel Wortel

Senior adviseur
Marcel Wortel
Wetenschapscommunicatie, persvoorlichting en woordvoering, coördinator thema Basiskwaliteit Natuur