MUS-teller in de kijker - Caroline Grimbergen

Caroline gaat voor het achtste jaar meedoen aan MUS. Naast het broedvogelmeetnet voor dorpen en steden doet ze ook andere tellingen en onderzoek.

Caroline Grimbergen

Mijn naam is Caroline Grimbergen en ik woon in Leiden. Mijn MUS-telling doe ik in de wijk De Kooi, een volksbuurt met oude huizen en inmiddels ook weer nieuwbouw. 

Hoelang doe je al MUS en wat is er zo leuk aan?

Ik mus sinds 2017. Dit wordt mijn 8ste jaar. Ik vind het vooral leuk om ook in de stad te vogelen (naast BMP in buitengebied) en te zien wat zoal er in de stad leeft en langskomt, ook aan zoogdieren. Een soort legitiem vogelen in de stad als iedereen nog op 1 oor ligt. Ik doe wel altijd mijn hesje aan, want sommige mensen vinden het wel een beetje raar wat ik doe, zeker in de vroege ochtend. Wat ik ook leuk vind is dat het een kort project is en relatief makkelijk; 3x tellen en je hebt al veel informatie. 

Leuke of bijzondere waarneming tijdens MUS?

Ik vind de Gierzwaluwen altijd heel leuk. Ik probeer ook steeds te ontdekken of ik broedplekken vind, maar dat is mij nog niet gelukt. Een aantal jaar op rij had ik grote bonte specht en ook boomkruiper in de telling, nu niet meer. 

Doe je ook andere tellingen?

Ja, ik doe ook BMP op de Strengen ten noorden van de Merenwijk, MAS, PTT, Boeren- en Huiszwaluwen (kolonievogels) en Slaapplaatstellingen. 

Vogelwerkgroep?

Ik ben coördinator van de vogelwerkgroep van IVN Leidse regio Vogelwerkgroep - Leidse regio (ivn.nl), daarmee geven we een voorjaarsvogelcursus (basiscursus). Ik ben lid van VWG Alphen a/d Rijn om mee te gaan op excursie, maar ik ben daar ook actief in de uilenwerkgroep (kasten controle en schoonmaak). Sinds kort ben ik ook lid van Roofvogelwerkgroep Rijnland

Wat je verder nog kwijt wilt?

Leuk dat je mij hiervoor gevraagd hebt! Ik kijk uit naar komende seizoen; eens zien wat deze MUS brengt 😄