Veldgids Vogeltrek

€32.95incl. btw

Gratis verzending tijdens de najaartrek t/m 31 oktober!

De vogeltrek is een fascinerend fenomeen: degenen die regelmatig op een trektelpost te vinden zijn weten dat als geen ander. Het leren herkennen van soorten aan de hand van vliegbeelden en de verschillende roepjes kan wel een lastige aangelegenheid zijn. Want welke vogels vliegen daar nu over? En welk soort hoor ik daar?

Samenstellers Dick de Vos en Sam Gobin gingen er - met medewerking van Trektellen. nl en Sovon - mee aan de slag en maakten de ’Veldgids Vogeltrek – Trekvogels herkennen aan hun roep’.

Meer dan 130 soorten

De gloednieuwe Veldgids biedt nu dus hulp aan alle (beginnende) trektellers. Meer dan 130 soorten staan er in: van imposante Kraanvogels tot aan de kleinste zangvogels en van de meest algemene ganzen tot en met zeldzame doortrekkers als Roodkeelpieper of Ortolaan. Illustratieve foto’s en sonogrammen van de geluiden helpen bij de herkenning. Verspreidingskaarten met de broed- en overwinteringsgebieden maken de soms lange trekroutes zichtbaar.

De geluiden zijn te beluisteren op de (aparte) app BirdSounds Europe. Ook een informatieve vogeltrekkalender ontbreekt niet in deze handige gids.

Voor alle (aankomende) trektellers

Ledenprijs: € 29,65

Reguliere prijs: € 32,95

En maak je van de gelegenheid gebruik om lid te worden voor de rest van dit jaar dan betaal je slechts € 39,95. Je ontvangt dan tevens alle reeds verschenen nummers van Sovon-Nieuws van dit jaar.

Prijs, inclusief lidmaatschap (t.w.v. 20 euro) € 39,95. Ik kies voor deze optie.

Bijbehorende vogelgeluiden-app ‘BirdSounds Europe’

Om de geluiden te beluisteren die in deze gids worden beschreven, is de zeer uitgebreide app BirdSounds Europe te gebruiken.

In deze app is een aparte collectie opgenomen die direct toegang bieden tot de geluiden die in de Veldgids Vogeltrek worden beschreven. De app, van vogelaars Henk Meeuwsen en Michel Uiterwijk, bevat nu al bijna 2000 verschillende geluiden van 413 Europese vogelsoorten. Dit wordt in de toekomst nog verder uitgebreid.

De app Birdsounds Europe is beschikbaar voor Apple- en Android-toestellen is niet inbegrepen bij aanschaf van de Veldgids, maar is apart aan te schaffen voor € 5,49.