Lachstern: het lachen is hem wel vergaan

Eén van onze zeldzaamste sterns is de Lachstern. In Europa broedt deze soort in landen grenzend aan de Middellandse Zee en Zwarte Zee met een kleine, geïsoleerde, populatie in het noorden van Duitsland. De Europese populatie wordt geschat op 16.600-21.200 paren (www.iucnredlist.org). De westelijke broedvogels overwinteren in West-Afrika.

Document: 

sovon-nieuws_2017-3_p6-7_lachstern_boele-van-winden.pdf

Auteurs: 

Boele A. & van Winden E.

Jaar van uitgave: 

2017

Uitgever: 

Sovon Vogelonderzoek Nederland, Nijmegen

Publicatiemedium: 

Artikel

Bron artikel: 

Sovon-Nieuws

Jaargang bron: 

30

Nummer: 

3

Publicatietaal: 

Nederlands