De Ruigpootbuizerd is een van de (vele) PTT-soorten.

Terugkijken: online workshop PTT-tellingen

Hou je van fietsen, herken je vrijwel alle vogelsoorten moeiteloos en heb je rond Kerst en Oud en Nieuw nog vogeltijd over? De volgende uitzending in onze serie van online workshops gaat over het PTT-project. Op dinsdagavond 14 december spraken we met coördinator Willem van Manen. Hij vertelt in de workshop alles over de manier van tellen. Ook duikt hij speciaal voor deze uitzending in twee boeiende soorten: de Halsbandparkiet en de Ruigpootbuizerd.

Uitleg en veel meer

In deze workshop krijg je uitleg over vogeltellingen voor het PTT-project. Hoe kun je een leuke fietstocht maken en vogels vanaf allerlei punten tellen? En op wat voor manier draag je bij aan kennis van overwinterende vogels in Nederland? De workshop is in zijn geheel terug te vinden op ons YouTubekanaal.

Voor zowel actieve deelnemers aan het project als nieuwsgierigen die willen beginnen is dit een interessante workshop. Met ruimte voor vragen (live chatbox) over de techniek, methodiek en hoe je in het veld telt. De workshop duurt ongeveer 45 minuten, met eventueel een klein beetje uitloop voor vragen.

Rechtstreeks naar de workshop

Klik op de onderstaande afbeelding om rechtstreeks naar de workshop te gaan.