Waarom vraagt Sovon een toegangsprijs voor de Landelijke Dag?

Sinds 2015 vragen we een toegangsprijs van 10 euro voor de Landelijke Dag. De Landelijke Dag is onder andere bedoeld om onze vrijwilligers te bedanken. Waarom dan toch betalen voor een ticket? 

De Landelijke Dag is de afgelopen jaren enorm gegroeid en trekt inmiddels meer dan 2000 bezoekers, die de dag steevast met gemiddeld een 8+ waarderen. De organisatie brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee zoals zaalhuur, standruimte, vervoer en andere organisatiekosten. Regelmatig vroegen bezoekers ons dan ook hoe een non-profit organisatie zoals Sovon zich dit kan veroorloven. Een goede vraag, want de tijden zijn veranderd, ook voor Sovon.

De laatste edities hebben we onder andere meer ingezet op sponsoren. We zijn erg blij met de organisaties die de dag financieel steunen. Ook onze mede-organisatoren (NOU en Vogelbescherming) en standhouders dragen een extra steentje bij. Echter, daarmee zijn we er nog niet en stonden we in 2015 voor het besluit om te breken met de traditie van een gratis dag voor iedereen.

Korting en gratis lot

De Ledenraad heeft het besluit om een toegangsprijs te vragen ondersteund. Ook blijkt uit een evaluatie onder alle bezoekers dat een grote meerderheid het programma de bijdrage meer dan waard vindt. De ledenraad hechtte er wel aan dat waarnemers en leden, die dat willen, tegen gereduceerd tarief (5 euro in plaats van 10) naar de Landelijke Dag kunnen komen. 

Gratis lot

Tegenover de entreeprijs staat ook dat we ons best doen om voordeel op andere vlakken te bieden. Zo organiseren we een grote loterij. Vele standhouders stellen hiervoor prijzen beschikbaar, waaronder de Meopta MeoPro 8X42 HD ter waarde van €499,00. Als je je vooraf aanmeldt, ontvang je een gratis lot

 

Aanmelden Landelijke Dag

 

 

 

BewarenBewaren