Broedbiologie en ruimtegebruik van Zwarte Spechten – Willem van Manen (Sovon)

Primeur van de eerste resultaten gps-datalogger Zwarte Specht

Zoals veel vogelaars wel weten, valt het in het geheel niet mee om Zwarte Spechten te inventariseren. Maar ook voor de doorgewinterde spechtenzoeker valt het niet mee om alle nesten te vinden en zich een idee te vormen waar het ene territorium eindigt en het volgende begint.Tijdens deze presentatie wordt iets verteld over het zoeken van nesten, waarbij ook een kijkje wordt vergund bij de eieren en opgroeiende jongen.

Daarnaast hebben we in het najaar van 2016 veel moeite gestoken in het vangen van een spechten, die vervolgens is uitgerust met een gps-datalogger. Het binnenhalen van de data uit een apparaatje dat werkt op zonnecellen, met de winter voor de deur, bleek een behoorlijke uitdaging, maar vanaf maart begonnen er gegevens binnen te stromen.

Jullie krijgen een primeur van de eerste resultaten. Zou de specht een groter of een kleiner gebied exploreren dan verwacht?

Flitspresentaties

Let op, dit is een van de drie flitspresentaties over de Zwarte Specht. Tussen de korte presentaties door is er geen tijd om te wisselen. 

Het volledige blok bestaat uit 3 korte lezingen door:

Landelijke Dag

Lees meer over de Landelijke Dag of koop direct een ticket