Foto: Harvey van Diek

De onbekommerde Spreeuw

De Spreeuw is de vogel die vrouwen verleidt met een bloemetje, die voetbalwedstrijden heeft gefloten en muziek van Mozart heeft gecomponeerd. Het gezelligheidsdier dat in enorme zwermen door de lucht buitelt. De vogel die altijd neuriet en zingt. De onbekommerde flierefluiter, het zonnetje uit huis.

De Spreeuw is zo’n bijzonder dier, je kunt er een boek over schrijven! En dat is precies wat Koos Dijksterhuis heeft gedaan. Koos kan er meeslepend en leuk over vertellen. Dat zal hij in zijn lezing op de Landelijke Dag ook doen. Je zult aan zijn lippen hangen bij zijn vrolijke verhaal over de Spreeuw, met dia’s, film en geluid.

Foto: Marijke Wempe

Koos Dijksterhuis is bekend van zijn dagelijkse verhaaltje over de natuur in de krant Trouw. Niet alleen over de Spreeuw schreef Koos een heel boek. Eerder verschenen door hem geschreven boeken over de grauwe kiekendief en over de drieteenstrandloper.
Behalve boeken en columns schrijft Koos vormvaste verzen op rijm, die hij in tijdschriften en dichtbundels publiceert en soms naar zijn abonnees mailt (gratis aanmelden op www.plezierverzen.nl). Qua muzikale carrière schopte Koos het ooit tot zanger van een punkbandje. 

Signeren

Koos signeert zijn boek ook op de Landelijke Dag. Kijk hier waar en hoe laat.

Lezingenoverzicht Landelijke Dag »

Aanmelden Landelijke Dag

Een ticket voor de Landelijke Dag kost 10 euro. Daarvoor krijg je een programma boordevol inspirerende verhalen, ontmoetingen en laatste telresultaten. Leden en vrijwilligers van Sovon krijgen 5 euro korting.

Aanmelden Landelijke Dag