BMP- broedvogeltellingen: veranderingen en resultaten

Het Broedvogel Monitoring Project van Sovon is 33 jaar jong. Dankzij de medewerking van heel veel vogelaars is het nog altijd een project om jaloers op te zijn (zijn ze in het buitenland ook).

Kunnen we daarom op onze lauweren rusten? Nou, nee. Zo gaan we in 2017 werken met een nieuwe Handleiding, waarin autoclustering en digitale veldinvoer een prominente plek krijgen. De BMP-B-soortenlijst was toe aan een aanpassing en we gaan het gebruik van BMP-B in agrarisch gebied stimuleren. Last but not least:  bij enkele soorten worden de interpretatie-criteria vanaf 2017 aangepast.

In de lezing gaan we nader in op het hoe en waarom van de veranderingen. Daarnaast zal er –natuurlijk!- aandacht zijn voor opvallende resultaten van ons oudste , maar volop in het ornithologische leven staande broedvogelproject.

Door Jan-Willem Vergeer

Lezingenoverzicht Landelijke Dag »

Aanmelden Landelijke Dag

Een ticket voor de Landelijke Dag kost 10 euro. Daarvoor krijg je een programma boordevol inspirerende verhalen, ontmoetingen en laatste telresultaten. Leden en vrijwilligers van Sovon krijgen 5 euro korting.

Aanmelden Landelijke Dag