Foto: Jouke Altenburg

Verhongeren de vogels? Een tipje van de sluier opgelicht

Anne Kwak doet onderzoek naar de effecten van systemische pesticiden op insecten, en hoe dit doorwerkt op insectenetende zangvogels. Op de Landelijke Dag vertelt ze over het verloop van haar eerste veldseizoen. Hoe is het gegaan, was het een goed seizoen, wat kan er beter? Ook volgend jaar kun je haar weer helpen bij haar onderzoek. De details hierover hoor je tijdens de lezing.

Vorig jaar vertelde Anne over haar plannen voor mijn onderzoek: wat zijn de indirecte effecten van systemische pesticiden op insectenetende zangvogels, en hoe gaan we dat onderzoeken? Inmiddels zit het eerste veldseizoen er op, en komen de eerste data binnen druppelen. Tijdens haar lezing zal Anne vertellen wat we het eerste seizoen gedaan hebben, hoe het seizoen verlopen is, wat de eerste resultaten zijn en wat je kunt verwachten van het volgende seizoen.

Aangezien er slechts 12 plaatsen beschikbaar zijn voor deze workshop, is aanmelden noodzakelijk. Laat je gegevens achter om je interesse voor deze workshop kenbaar te maken