Welke is het? Foto: Garry Bakker

De ene karekiet is de ander niet: de herkenning van gewone en minder gewone Acrocephalus-zangers.

Wie zijn of haar vogelgids doorbladert komt vanzelf een pagina tegen met oppervlakkig gezien monotoon bruine zangvogels van het geslacht Acrocephalus, de karekieten of ‘Acro’s,’ voor snelle jongens.

Voor zowel beginnende als ervaren vogelaars soms een ware nachtmerrie, zeker wanneer zo’n vogel zich maar enkele tellen half verscholen achter een tak laat zien. En zelfs in de hand zijn de soorten soms lasting te onderscheiden. Wat is nu de beste werkwijze om een Kleine Karekiet of Bosrietzanger correct op naam te brengen? Welke subtiele kenmerken maken uiteindelijk het verschil? In hoeverre zijn geluiden behulpzaam? En hoe herken ik de zeldzame Struikrietzanger, die misschien stilaan wel algemener voorkomt dan we denken? Garry Bakker, verwoed vogelaar en CDNA-lid, geeft een stoomcursus karekietenherkenning vol praktische tips om het ergste determinatieleed te verzachten. 

Lezingenoverzicht Landelijke Dag »

Aanmelden Landelijke Dag

Een ticket voor de Landelijke Dag kost 10 euro. Daarvoor krijg je een programma boordevol inspirerende verhalen, ontmoetingen en laatste telresultaten. Leden en vrijwilligers van Sovon krijgen 5 euro korting.

Aanmelden Landelijke Dag