Foto: Arjan Boele

Zomertortelnieuws op Landelijke Dag

Op de Landelijke Dag wordt het moeilijk kiezen. Naar welke lezing ga je op 28 november in Ede? De extra lange lezing over onderzoek aan Zomertortels is een aanrader. Tony Morris van de RSPB vertelt over zenderonderzoek, een gevaarlijk virus en maatregelen in het Engelse boerenland.

In de Schouwburgzaal geeft Morris van 13.45 - 14.25 een lezing over de achteruitgang van Zomertortels in Europa. Hij is als onderzoeker werkzaam bij de RSPB, de Britse vogelbescherming. Met zijn team volgt hij gezenderde tortels, maar doet hij ook nestonderzoek en bedacht hij een pakket maatregelen die goed uitpakken voor de soort in het boerenland. In Engeland nam de soort (-91% sinds 1980) in vergelijkbaar tempo af als in Nederland. In deze lezing vertelt Morris meer over de laatste stand van het onderzoek en het beschermingswerk. De lezing is in het Engels en wordt niet vertaald. Bij een volle zaal herhalen we deze lezing aan het einde van de dag.

Welkom op de Landelijke Dag

De Landelijke Dag wordt gehouden op zaterdag 28 november in De Reehorst in Ede. In 5 zalen zijn er in totaal meer dan 40 lezingen over vogels, vogelonderzoek en natuur in tuinen. Meld je snel aan en krijg een gratis lot!