Telquiz Landelijke Dag

Dit jaar geen mystery birdquiz of moeilijke geluiden...maar wel een mini-onderzoekje op de Landelijke Dag. Wil je weten of je aantallen in groepen vogels onderschat of overschat? En hoe ver je gemiddeld afwijkt? Doe mee en check je score...

Iedere vogelaar die weleens bij een groep vogels staat, kent het gevoel: wat een groep zeg, maar hoeveel zijn het er eigenlijk? Vervolgens kun je een poging wagen en de groepsgrootte schatten. Tel je de vogels vervolgens na, dan is de uitslag niet zelden een verrassing. Teveel, of juist veel te weinig! Door jezelf te controleren kun je een steeds betere schatter worden.

Mini-onderzoekje

De telquiz op de Landelijke Dag bestaat uit een mini-onderzoekje. We vragen je om schattingen te maken en doen daar vervolgens een korte analyse mee (geanonimiseerd). Je kunt dan meteen zien hoe ver je afweek van het daadwerkelijke getal en wat de variatie per geschatte groep is. Als we een steekproef van meer dan 50 personen hebben, publiceren we de resultaten in Limosa of in Sovon-Nieuws. En natuurlijk rolt er een beste schatter uit, die daarmee roem vergaart en op passende wijze wordt beloond.

11.40 - theatre Cerise - welkom!