Groene Concerten

Groene concerten op de WylerbergMuziek en natuur horen al eeuwen bij elkaar. En kómen letterlijk bij elkaar in Huize Wylerberg, op de stuwwal bij Beek-Ubbergen. Het ‘hart’ van deze prachtige, witte villa uit 1920 is namelijk een muziekzaal met een buitengewoon mooie akoestiek. Ooit werden hier regelmatig concerten gegeven. Op initiatief van het platform Groene Concerten en Sovon Vogelonderzoek Nederland is deze traditie teruggekeerd. 

 


CONCERT ‘100 JAAR HUIS WYLERBERG’ MET BRAHMS, SCHÖNBERG EN MAMLOK

 

Zondag 16 mei, aanvang 15.00 uur

 

 

Graag nodigen we u uit voor een heel bijzonder concert op zondag 16 mei, in het kader van het 100-jarig bestaan van Huis Wylerberg (gebouwd 1921-1924). Violist Kolja Lessing (D) en pianist Sebastiaan Oosthout (NL) spelen werken van Johannes Brahms, Arnold Schönberg en Ursula Mamlok. Aanvang 15.00 uur.

Let op: het is een gestreamd concert (dus zonder publiek) dat u thuis vanaf de bank kunt bijwonen. Op de dag van het concert ontvangt u in uw mailbox de link naar het concert. Wilt u het concert dus bijwonen, stuur dan een mailtje naar wylerberg@sovon.nl

 

Programma Concert ‘100 jaar Huis Wylerberg’

  • Ursula Mamlok - From my Garden for Solo Violin (1983)
  • Ursula Mamlok - Designs Two pieces for violin and piano (1962)
  • Johannes Brahms

- Sonate Opus 100 in A-dur for piano and violin (1886)

-Allegro amabile

-Andante tranquillo-Vivace

-Allegretto Grazioso quasi Andante

  • Ursula Mamlok - From my Garden for Solo Violin (1983)
  • Ursula Mamlok - Designs Two pieces for violin and piano (1962)
  • Arnold Schönberg - Sechs kleine Klavierstücke Opus 19 (1911)
  • Ursula Mamlok - Aphorisms I for Solo Violin 2009 dedicated to Kolja Lessing
  • Arnold Schönberg - Phantasy for violin with piano accompaniment Opus 47 (1949)

Vrijwillige bijdrage

Om deze concerten mogelijk te maken, vragen we u om een vrijwillige bijdrage. Die komt geheel ten goede aan de musici. Alleen met uw steun kunnen we deze concerten realiseren. Bij voorbaat hartelijk dank!

U kunt een bedrag overmaken naar IBAN-nummer:

NL38 TRIO 0212 1342 80

t.n.v. H.J. van Zuijlen

o.v.v. Concert 16 mei

Wylerberg 100 jaar

Haus Wylerberg’ is honderd jaar geleden gebouwd door architect Otto Bartning in opdracht van Marie Schuster op destijds Duits grondgebied, tussen de dorpen Wyler en Beek. In 1949 ging het gebied over in Nederlandse handen. Deze Duits-Nederlandse historie van de villa wordt in dit concert mooi gesymboliseerd door de musici, afkomstig uit Duitsland en Nederland. Tevens markeert dit concert de zeventigjarige sterfdag van componist Arnold Schönberg. Reeds in de jaren 50 en 60 werden in Huis Wylerberg concerten gegeven door pianiste (en bewoner van de villa) Else C. Kraus waarbij werken van Schönberg werden uitgevoerd. In 1960 zijn hiervan zelfs plaatopnamen gemaakt.

Musici

Kolja Lessing is Duits violist, pianist, componist en professor aan de Musikhochschule in Stuttgart. Hij geeft wereldwijd concerten en voordrachten en heeft talloze cd’s op zijn naam staan. Hij heeft zich met name verdiept in door de naziterreur vervolgde componisten.

Sebastiaan Oosthout is een Nederlands concertpianist en muziekdocent. Hij heeft o.m. gedoceerd aan het Artez Conservatorium.

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van concerten op de Wylerberg? Geef uw naam en e-mailadres door via