Groene Concerten

Groene concerten op de WylerbergMuziek en natuur horen al eeuwen bij elkaar. En kómen letterlijk bij elkaar in Huize Wylerberg, op de stuwwal bij Beek-Ubbergen. Het ‘hart’ van deze prachtige, witte villa uit 1920 is namelijk een muziekzaal met een buitengewoon mooie akoestiek. Ooit werden hier regelmatig concerten gegeven. Op initiatief van het platform Groene Concerten en Sovon Vogelonderzoek Nederland is deze traditie teruggekeerd. 

 


Trio Pro et Contra speelt werk van Russische componisten

 

Zondag 24 oktober 2021, aanvang 14.00 uur

UITVERKOCHT!!!

Entree: 12,50 (pinnen niet mogelijk)

LET OP: Houd uw QR-code bij de hand voor de Corona-check

 

Livestream

U kunt het concert ook via Livestream volgen. Stuur een mail naar wylerberg@sovon.nl o.v.v ‘livestream’ en u ontvangt een paar dagen voor het concert de link waarmee u het concert kunt volgen. We vragen hiervoor een vrijwillige donatie.

Programma

  • Rodion Shchedrin
  • Isaac Albeniz
  • Viacheslav Semionov
  • Nikolai Budashkin

 

Trio Pro et Contra

Trio Pro et Contra bestaat uit Marina Eckhardt (mandoline, mandola en domra), Svetlana Tratch (mandoline, mandola en domra) en Monty van Belzen (accordeon). Het programma draagt de Russische naam Bystro (Snel). Zij brengen voornamelijk Russische muziek uit de 20ste eeuw. U kunt werken verwachten van componisten als Shchedrin, Albeniz, Semionov en Budashkin.

Mandolinespelers Marina en Svetlana hebben beide aan het conservatorium in Tilburg gestudeerd, Svetlana ook aan het Kazan Conservatorium in Rusland. Hun samenspel is fijnzinnig en vloeiend. De transparantie en tonale schoonheid van de instrumenten geven de luisteraar een unieke geluidservaring. Marina is muziekdocent en muzikaal leider van het Zeeuws Mandoline en Gitaarorkest. Ze speelt in meerdere ensembles en heeft daarmee diverse cd’s op haar naam staan. Svetlana speelde in het staatsorkest van Tatarstan en heeft gewerkt met diverse symfonieorkesten. Monty is begeleider van enkele koren waarmee hij een aantal cd’s opnam. Ook begeleidde hij het Oerol Kozakkenkoor. Als solomuzikant is hij zeer actief en treedt hij op in binnen- en buitenland.

Dit Wylerbergconcert wordt georganiseerd door de Stichting 100 Jaar Huis Wylerberg en Team Groene Concerten.

Meer Info: www.groeneconcerten.nl

Plaats: Huis Wylerberg, Rijksstraatweg 178, Beek-Ubbergen

Let op:

  • wees er op tijd bij, vol is vol.
  • auto’s beneden aan de straat parkeren

Jeroen van Zuylen namens Team Groene Concerten

Op de hoogte blijven van concerten op de Wylerberg? Geef uw naam en e-mailadres door via