Groene Concerten

Groene concerten op de WylerbergMuziek en natuur horen al eeuwen bij elkaar. En kómen letterlijk bij elkaar in Huize Wylerberg, op de stuwwal bij Beek-Ubbergen. Het ‘hart’ van deze prachtige, witte villa uit 1920 is namelijk een muziekzaal met een buitengewoon mooie akoestiek. Ooit werden hier regelmatig concerten gegeven. Op initiatief van het platform Groene Concerten en i.s.m. Sovon Vogelonderzoek Nederland is deze traditie teruggekeerd. 

 


Concert Helikon Kwartet in Huis Wylerberg

Helikon Kwartet speelt Mozart en Mendelssohn

Zondag 22 september 2019 om 14:00 uur
Entree 10 euro


Deze foto van het Helikon Quartet is gemaakt door Foppe Schut

 

De vier jonge musici van het Helikon Kwartet spelen werken van Mozart en Mendelssohn in het Najaarsconcert in Huis Wylerberg op zondag 22 september, aanvang 14.00 uur. Entree is tien euro.

Programma

  • W.A. Mozart (1765-1791): Strijkkwartet nr. 15 in d mineur, K.421
  • Fanny Mendelssohn (1805-1847): Strijkkwartet in Es groot

Pauze

  • Felix Mendelssohn (1809-1847): Strijkkwartet no. 6 in f klein, opus 80

Het Helikon Kwartet, geïnspireerd door de Helikonberg en haar poëtische muzen, is een avontuurlijk en veelzijdig strijkkwartet. Het ensemble bestaat uit vier jonge vrouwen en werd in 2015 opgericht. Sindsdien spelen ze op zowel grote als kleine podia in Nederland, waaronder het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Tivoli Vredenburg, en Orpheus Apeldoorn. Ook waren ze te gast op festivals zoals het Grachtenfestival, het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, de Muziekzomer en de Strijkkwartet Biennale Amsterdam. Ook waren ze te gast in het radioprogramma Opium op radio 4.

Het kwartet besteedt graag aandacht aan actuele onderwerpen en werkt hierbij regelmatig samen met componisten. Nadat ze in 2017 een première gaven van het strijkkwartet van S. van Yperen, gaven ze in 2018 tijdens de NJO Muziekzomer wederom een wereldpremière. Ditmaal een werk van componist Ryan Probert, genaamd ‘Twilight City’. Voor dit festival voerden ze een programma uit geïnspireerd op klimaatverandering.

 


Deze foto van het Helikon Quartet is gemaakt door Juri Hiensch 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van concerten op de Wylerberg? Geef uw naam en e-mailadres door via info.groeneconcerten@gmail.com

Volg Groene Concerten via Facebook

Organisatie

De concerten worden georganiseerd door het Platform Groene Concerten in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland

Adres

Huize Wylerberg
Rijksstraatweg178
6573 DG Beek-Ubbergen
Routebeschrijving

Let op: auto’s beneden aan de straat parkeren.
Daarna een vrij steil pad van ongeveer 200 m.