Groene Concerten

Groene concerten op de WylerbergMuziek en natuur horen al eeuwen bij elkaar. En kómen letterlijk bij elkaar in Huize Wylerberg, op de stuwwal bij Beek-Ubbergen. Het ‘hart’ van deze prachtige, witte villa uit 1920 is namelijk een muziekzaal met een buitengewoon mooie akoestiek. Ooit werden hier regelmatig concerten gegeven. Op initiatief van het platform Groene Concerten en i.s.m. Sovon Vogelonderzoek Nederland is deze traditie teruggekeerd. 

 


Concert Hanke Scheffer & Lieke van Oostenbrugge

ArtEZ – project met werken van Beethoven, Schumann, Strauss en Albéniz

Zondag 12 mei 2019 om 12:00 uur
Entree 10 euro


Lieke van Oostenbrugge (1992) studeerde klassieke zang bij Harry van Berne aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Tijdens haar studie nam ze deel aan verschillende masterclasses van onder andere Margreet Honig en Jard van Nes. Lieke treed regelmatig op als soliste. Zo was ze te horen in de requiems van Fauré, Duruflé en Rutter en zong ze in verschillende Bach- en Telemann cantates. Tevens maakt Lieke deel uit van het vocaal ensemble EVA. Momenteel wordt Lieke gecoacht door Claudia Patacca en Heleen Koele.

Hanke Scheffer (1994) behaalde in 2016 haar diploma voor de Bachelor Klassiek piano aan het ArtEZ conservatorium bij Frank Peters. Momenteel studeert ze bij Frank van de Laar voor haar master. Hanke maakt deel uit van het Odayin trio en het Doppio kwartet. Met Tamara Laverman vormt ze het piano duo Laverman & Scheffer. Ze volgde verschillende masterclasses bij onder andere David Kuijken, Carlo Grante en Håkon Austbø. 

 

Als duo volgden Lieke en Hanke verschillende masterclasses bij onder andere Massimo Cottica, Marien van Nieukerken, Thomas Oliemans en Irene Maessen. Op 12 mei zullen zij een afwisselend programma verzorgen. Naast stukken geschreven voor zang en piano zal Hanke solowerken voor piano uitvoeren. Componisten als Beethoven, Schumann, Strauss en Albéniz zullen voorbij komen. 

 
 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van concerten op de Wylerberg? Geef uw naam en e-mailadres door via info.groeneconcerten@gmail.com

Volg Groene Concerten via Facebook

Organisatie

De concerten worden georganiseerd door het Platform Groene Concerten in samenwerking met Sovon Vogelonderzoek Nederland

Adres

Huize Wylerberg
Rijksstraatweg178
6573 DG Beek-Ubbergen
Routebeschrijving

Parkeren aan de Rijksstraatweg.
Daarna een vrij steil pad van ongeveer 200 m.