Fotowedstrijd Jaar van de Huiszwaluw

Huiszwaluwen verzamelen nestmateriaal - foto Max Lange

Doe mee met de fotowedstrijd in het kader van het Jaar van de Huiszwaluw! De fotografen van de drie winnende foto’s ontvangen het prachtige boek ‘Zwaluwen van Gaast’ van vogelprofessor Theunis Piersma. In dit boek doet hij verslag van zijn jarenlange onderzoek naar de Huiszwaluwkolonie aan zijn huis in Gaast. Je kunt je Huiszwaluwfoto's inzenden tot 30 september 2018.

Jaar van de Huiszwaluw

2018 is door Sovon en Vogelbescherming uitgeroepen tot Jaar van de Huiszwaluw. Vanaf 1970 nam het aantal Huiszwaluwen in Nederland met zeker 80% af. We roepen iedereen op om de Huiszwaluw een handje te helpen. We verzamelen dit jaar onder andere gegevens over het nestsucces en tellen zoveel mogelijk Huiszwaluwkolonies. Tegelijkertijd willen we iedereen oproepen om meer aandacht te hebben voor de Huiszwaluw en deze in het hart te sluiten. Dat is het begin van de bescherming van de Huiszwaluw en zijn leefomgeving.

Je mooiste Huiszwaluwfoto’s

Huiszwaluwen zijn fantastische fotomodellen: hun contrastrijke zwart-witte verenkleed, guitige koppies en het feit dat ze dicht bij mensen leven maakt ze zeer fotogeniek. Stuur je mooiste, meest verrassende, liefste of stoerste foto van een Huiszwaluw in. Een verrassend portret, een mooie plaat van de Huiszwaluw in zijn omgeving, bedelende jongen vanuit het nest, elke foto mag meedoen! De foto’s plaatsen we in dit online verzamelalbum.

Prijs

Na 30 september zoeken Hans Peeters (hoofdredacteur tijdschrift Vogels, Vogelbescherming Nederland) en Harvey van Diek (fotoredacteur Sovon Vogelonderzoek Nederland) de drie mooiste ingestuurde Huiszwaluwfoto’s uit. Deze drie winnaars ontvangen het prachtige boek ‘Zwaluwen van Gaast’, geschreven door professor Theunis Piersma. De prijswinnaars krijgen voor november persoonlijk bericht en krijgen deze uitgereikt op de Landelijke dag van Sovon op 24 november 2018. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Hoe doe ik mee?

·         Insturen: Stuur je foto('s) tot 30 september in via (vermeld: 'fotowedstrijd')

·         Belangrijk: Per deelnemer mag je maximaal 2 foto’s insturen om die deel te laten nemen aan de wedstrijd. Alle foto’s mogen meedoen waarbij de vogels niet verstoord zijn bij het maken van de foto. Zie de gedragscode Vogels kijken en fotograferen van Vogelbescherming Nederland

·         Copyright: Door het deelnemen aan deze fotowedstrijd, geef je toestemming om je foto, met je naamsvermelding, te gebruiken voor berichtgeving over het Jaar van de Huiszwaluw

 

Meer informatie over de fotowedstrijd? Mail de organisatie.