Veelgestelde vragen - Lid/waarnemer

> Ik wil graag lid worden van Sovon, kan dat?

Ja, dat kan zeker! Sovon kent twee vormen van lidmaatschap: lid en pluslid. In het eerste geval ontvang je o.a. ons tijdschrift Sovon-Nieuws; plusleden ontvangen daarnaast een extra tijdschrift, Limosa. Meer informatie en aanmelden >>

> Hoe kan ik mijn Sovon lidmaatschap opzeggen?

Als je je lidmaatschap op wilt zeggen, verzoeken we je om een e-mail te sturen naar info@sovon.nl

> Ik wil graag waarnemer worden; hoe gaat dat in zijn werk?

Je kunt je aanmelden door het aanvraagformulier in te vullen. Wil je eerst meer informatie over de telprojecten kijk dan op het projectenoverzicht.

> Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat nu?

Je kunt digitaal een nieuw wachtwoord opvragen via dit formulier

> Ik ben mijn waarnemerscode/PIDcode vergeten, wat nu?

Als je lid bent van Sovon kun je je code terugvinden op je ledenpas, de omslagwikkel van Sovon-Nieuws of op de adresstikker van een nieuwsbrief. 

Ben je geen lid van Sovon, neem dan contact op via het contactformulier.

> Welke Vogelwerkgroep zit er bij mij in de buurt?

Sovon stimuleert en ondersteunt Vogelwerkgroepen in Nederland. Zij vormen een zeer belangrijke schakel in het landelijk netwerk van waarnemers. Lidmaatschap van de lokale of regionale Vogelwerkgroep bevelen wij dan ook van harte aan. Je vindt de vogelwerkgroepen bij jouw in de buurt via de kaart van de Vogelwerkgroepen

> Organiseert Sovon cursussen?

Sovon biedt verschillende cursussen aan, die gericht zijn op de telprojecten. Bekijk de cursuspagina.

 

Nee, in principe niet. De tellingen gebeuren op vrijwillige basis, zonder gezagsverhouding of opdracht. Eventuele schade – bijvoorbeeld als je kijker is gevallen - is voor eigen rekening of eigen (WA)verzekering. Check ook bij je gemeente; vaak hebben zij een collectieve verzekering voor vrijwilligers afgesloten.

Stagiairs, ledenraadsleden, bestuur en coördinatoren vallen wel onder de WA- en ongevallenverzekering van Sovon. Dit is in een ondertekende (vrijwilligers)overeenkomst vastgelegd of gaat automatisch bij benoeming.