Foto: Peter Eekelder

Volg de Scholeksters op het schooldak

Het Christelijke College Groevenbeek in Ermelo heeft nu al een paar jaar broedende Scholeksters op het schooldak. Dit jaar plaatste de school opnieuw een webcam op het dak. Het is nog even spannend wanneer de Scholeksters beginnen met broeden.

Tijdens de examenperiode is het stressen geblazen op school. Maar op het dak speelt zich een heel andere stressperiode af: daar broedt nu al heel wat jaren een paartje Scholeksters.

Webcam: volg de Scholekster

Het college volgt het paartje op de voet. In 2011 was het broedsucces 0: vier kuikens overleefden het niet. In 2012 legde het paar 3 eieren. Hoe het Scholeksters het komende voorjaar zal vergaan, is live te volgen via deze webcam.

Van 2012 zijn de leukste beelden op YouTube gezet. Het publieke paar heeft zelfs een eigen Twitteraccount: @scholeksterccg

Wadertrack

Met de Scholekster gaat het niet zo goed: sinds 1990 is de populatie in Nederland gehalveerd. Het ringproject Wadertrack volgt de ontwikkelingen van de Scholeksters al jaren op de voet. De beelden van de webcam zijn een interessante aanvulling daarop. Ze geven een mooie inkijk op het broedsucces en de overleving van jonge Scholeksters.