Foto: Peter Noy (Vogelwacht Uden)

Vogelwacht Uden organiseert Vogel-4-daagse in de Maashorst

Van 4 t/m 12 mei barst de Nationale Vogelweek weer los. De Nederlandse natuur is dan op zijn mooist en door het hele land worden vogelexcursies en activiteiten georganiseerd. Ook in natuurpark de Maashorst kunt u met ervaren gidsen van Vogelwacht Uden op pad om vogels te ontdekken. Doe mee en reserveer je plek op www.vogelweek.nl.

De Udense Vogelwacht houdt in dat kader een Vogel-4-daagse, waarbij op maandag-, dinsdag- en woensdagavond een avondwandeling in De Maashorst wordt gehouden. Het vertrek voor de wandelingen (6-7-8 mei) is om 19.00 uur vanaf het Natuurcentrum de Maashorst te Nistelrode. De vierdaagse wordt afgesloten met een ‘vroege vogelwandeling’ op Hemelvaartsdag. Het vertrek is dan om 8.00 uur ’s morgens, eveneens vanaf het Natuurcentrum. De ongeveer twee uur durende tochten zijn geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Veel vogelsoorten in De Maashorst

Het doel van deze wandelingen is om zelf de vogels te ontdekken en te horen. De verwachting is om zo’n zestig verschillende vogelsoorten te kunnen spotten, waaronder zang- en roofvogels, spechten en misschien wel de zeldzame blauwborst. Ervaren gidsen van Vogelwacht Uden wijzen de deelnemers op de verschillende kenmerken. Deelnemers, die aan alle wandelingen hebben deelgenomen, ontvangen een leuke herinnering. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.vogelweek.nl of neem contact op met José Escher, telefoon 0412-650180.