Vogelatlas op stoom!

Editie 2013-1

Sinds de start van het atlasproject, 1 december 2012, kammen honderden vogelaars heel Nederland uit op alle wintervogels en alle broedvogels. Deze nieuwsbrief ontvang je, omdat je bent aangemeld als Vriend van de Atlas. Omdat je bijvoorbeeld supervrijwilliger bent of de Vogelatlas financieel steunt. 

Kun je de uitnodiging niet goed lezen in de mail? Bekijk dan de online versie.

P.S. De nieuwsbrief verschijnt twee keer per jaar. Wil je de nieuwsbrief niet ontvangen, meld je dan af

Vogelatlas

 Spreeuwenwolk
  


Vogelatlas lekker op stoom

Het afgelopen jaar hebben ruim 850 vogelaars geteld voor de Vogelatlas. Dat leverde een soortenlijst van in totaal ruim 300 verschillende vogelsoorten op. De eerste voorlopige (nog ongecontroleerde) resultaten van zowel de wintertellingen als de broedvogeltellingen staan al online. Lees meer »


 Ransuil | Harvey van Diek
  


Torenvalk en Ransuil maken vrije val

Dat 2013 geen goed muizenjaar zou worden, werd afgelopen winter duidelijk. Dit maakt de situatie extra lastig voor specialistische veldmuizeneters als Torenvalk en Ransuil, soorten die al jarenlang in aantal achteruit gaan. De tussentijdse verspreidingskaarten zijn dan ook opvallend leeg. Lees meer »

 

 Roodborsttapuit   

Positieve geluiden

Zijn er ook nog positieve geluiden te melden? Natuurlijk! Een atlasproject leent zich uitstekend om schaarsere soorten beter in de smiezen te krijgen. De Roodborsttapuit is zo’n soort. Lees meer »

 

 Sponsor soort Vogelatlas   

Soortsponsoring door de 20.000 euro grens

De soortsponsoring voor de vogelatlas heeft een mijlpaal bereikt. De eerste 20.000 euro is binnen. Dank voor jullie bijdragen! We kunnen nog meer steun gebruiken en hopen dan ook dat meer mensen een donatie doen of hun favoriete soort sponsoren. Het is ook mogelijk om een soort cadeau te doen. Lees meer »

 

 Comité van Aanbeveling Vogelatlas   

Comité van Aanbeveling 

De actuele gegevens die de Vogelatlas oplevert, zijn onmisbaar voor bescherming en beheer van onze vogelrijke natuur. Daarom wordt het project gesteund door een Comité van Aanbeveling, met leden waar we trots op zijn. Lees meer »