Vacature teamleider (32-38 uur/week)

Sovon Vogelonderzoek Nederland zoekt een:

Teamleider (32-38 uur/week)

Je neemt graag verantwoordelijkheid en vindt het uitdagend om teamgericht te werken binnen een professionele kennisorganisatie? Kijk dan of onderstaand profiel bij je past:

Over Sovon

Sovon Vogelonderzoek Nederland volgt de ontwikkelingen van alle in Nederland in het wild voorkomende vogelsoorten op de voet. Dit gebeurt door middel van populatiemonitoring en door onderzoek naar de onderliggende oorzaken. De informatie wordt onder andere gebruikt ten behoeve van het natuurbeleid, het beheer, de bescherming van vogels en hun leefgebieden en de inrichting van de fysieke leefomgeving.
Aan de door Sovon georganiseerde landelijke monitoringprojecten nemen duizenden gemotiveerde en deskundige waarnemers deel. Sovon is een vereniging met een professionele werkorganisatie, waar ongeveer 60 professionals werkzaam zijn. Zie www.sovon.nl voor meer informatie.

Profiel teamleider

Als Teamleider binnen de afdeling Onderzoek bij Sovon geef je samen met het afdelingshoofd sturing aan een team van circa 20 medewerkers. Het faciliteren van een efficiënte samenwerking in het team en het begeleiden van de ontwikkeling van jouw teamleden behoren tot jouw taken. Je draagt zorg voor de procesmatige sturing (inclusief planning en capaciteitsbewaking) van projecten op het vlak van onderzoek en veldinventarisaties. Je bent daarnaast een goede netwerker in een breed veld van externe contacten en kunt informatievragen van opdrachtgevers vertalen in concrete projecten. Daartoe volg je de inhoudelijke ontwikkelingen in het werkveld. Vanuit jouw expertise geef je samen met het afdelingshoofd vorm aan de strategische ontwikkeling van de afdeling.

Jouw gedegen kennis van vogels, ecologische processen en telmethoden weet je tevens in te brengen bij de uitvoering van projecten op het grensvlak van toegepast onderzoek, advies en monitoring. Het aandeel lijn- en projectmanagement enerzijds en uitvoering van projecten anderzijds bedraagt ongeveer 75 procent respectievelijk 25 procent.

Van onze nieuwe collega verwachten we

 • Enkele jaren ervaring met leiding geven aan een team van professionals
 • Aantoonbare acquisitievaardigheden
 • Aantoonbare ervaring met projectmanagement
 • Academisch werk- en denkniveau
 • Vakgerichte kennis op het gebied van (vogel-)ecologie, telmethoden en natuurwetgeving
 • De volgende goed ontwikkelde competenties: kwaliteits- en klantgericht, toepassingsgericht, goede communicatie- en managementvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en in de omgang met inhoudelijk gedreven medewerkers, afmaker.

Wij bieden

 • Een afwisselende baan in een inspirerende werkomgeving op het Sovon hoofdkantoor in Nijmegen
 • Een arbeidsovereenkomst met een omvang van 38 uur (min. 32 uur) per week vanaf 1 juni 2020 (of eerder), in beginsel voor de duur van een jaar met de intentie tot een vaste aanstelling
 • Een salaris van maximaal € 5.730,- bij een volledige werkweek van 38 uur
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
 • Goede mogelijkheden voor eigen ontwikkeling binnen de organisatie

Meer informatie?

Voor vragen kun je je wenden tot Julia Stahl, afdelingshoofd Onderzoek (06-49390513, julia.stahl@sovon.nl)

Reageren?

Je motivatie met curriculum vitae kun je tot 15 maart 2020 per e-mail sturen naar Sovon Vogelonderzoek Nederland, t.a.v. Renate Eertink (vacature@sovon.nl). De selectiegesprekken zullen plaats vinden in de laatste week van maart.

Download de vacature Teamleider als pdf.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.