Vacature senior communicatieadviseur (32 uur/week)

Sovon Vogelonderzoek Nederland zoekt een

 • Senior communicatieadviseur voor 32 uur/week

Over Sovon

Sovon Vogelonderzoek Nederland volgt de ontwikkelingen van alle in Nederland in het wild voorkomende vogelsoorten op de voet. Dit gebeurt door middel van monitoring en (veld)onderzoek. De informatie wordt o.a. gebruikt ten behoeve van het natuurbeleid, beheer, de bescherming van vogels en hun leefgebieden. Aan de door Sovon georganiseerde landelijke monitoringprojecten nemen duizenden gemotiveerde en deskundige waarnemers deel. Sovon is een vereniging met een professionele werkorganisatie, waar ca. 60 professionals werkzaam zijn. 

Profiel senior communicatieadviseur

Als senior-communicatieadviseur maak je ons werk zichtbaar en verbind je de organisatie met de omgeving. Je voert regie op het delen van onze kennis en houdt daarbij rekening met verschillende doelgroepen. Dit doe je door communicatiestrategieën op te stellen en de resultaten te analyseren. Zowel de online als meer traditionele communicatievormen kennen voor jou geen geheimen. Intern en extern bewaak je de afgesproken profilering van Sovon.

Je primaire inhoudelijke werkgebied is ‘onderzoek’, waarbij je het actief naar buiten brengen van onderzoeksresultaten krachtig stimuleert. Je ondersteunt het relatiebeheer van onderzoekers bij Sovon. Dit alles doe je op enthousiasmerende wijze samen met je collega’s van team Communicatie en de overige, veelal inhoudelijk gedreven collega’s.

Als senior-communicatieadviseur ben je tevens aanjager van vernieuwing en projectleider van strategische, soms complexe projecten. Voorbeelden zijn de vernieuwing van de Sovon-website en supervisie over de organisatie van onze jaarlijkse Landelijke Dag ( ca. 2.000 bezoekers). Voor strategische zaken en het werven van fondsen en financiering fungeer je als sparringpartner van het afdelingshoofd Communicatie.

Van onze nieuwe collega verwachten we:

 • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur op het vlak van communicatie & marketing;
 • minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
 • signalering van de nieuwste ontwikkelingen op communicatiegebied, deze kunnen vertalen naar de Sovon-praktijk en intern delen;
 • ruime kennis van en ervaring met SEO/SEA, Google Analytics en sociale media;
 • pre: kennis en ervaring met Mailchimp, Drupal, SurveyMonkey, Meltwater;
 • analytisch vermogen, proactieve en resultaatgerichte houding en zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
 • je kan als projectleider uitstekend organiseren en omgaan met deadlines;
 • affiniteit met vrijwilligers en (vogel)onderzoek.

Wij bieden:

 • Een afwisselende baan in een inspirerende werkomgeving op het Sovon hoofdkantoor in Nijmegen
 • Een arbeidsovereenkomst met een omvang van 32 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar met de intentie tot een vast dienstverband.
 • Een salaris van maximaal € 4.943,- bij een volledige werkweek van 38 uur.
 • Mogelijkheden om je verder te ontwikkelen binnen je vakgebied.

Meer informatie

Voor vragen kun je je wenden tot: Carolyn Vermanen, Hoofd Afdeling Communicatie, carolyn.vermanen@sovon.nl of 024-7410 425

Reageren

Je motivatie met curriculum vitae kun je uiterlijk t/m 17 maart 2019 per e-mail sturen naar Sovon Vogelonderzoek Nederland, t.a.v. Theo Verstrael, directeur Sovon (vacature@sovon.nl). De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 22 maart en woensdag 27 maart.

Download de vacature senior communicatieadviseur in pdf.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.