Vacature onderzoeker

Sovon Vogelonderzoek Nederland zoekt een

Onderzoeker (32 uur/week)

 

Profiel 

Als onderzoeker bij Sovon zorg je voor wetenschappelijke inbreng binnen projecten, door onderzoeks- en monitoringgegevens te analyseren, te beoordelen in het licht van (beleids-)vragen en daarover te rapporteren. Het gaat daarbij vaak om de dynamiek van vogelpopulaties en om de beoordeling van de kwaliteit van leefgebieden voor vogels. In het kader van de naderende pensionering van een collega zijn we specifiek op zoek naar expertise binnen het thema kust, wad en grote wateren, met name gericht op dynamische processen en effecten van menselijke ingrepen in de natte leefomgeving. Je beschikt over een uitstekende kennis van de ecologie van vogels evenals aantoonbare ervaring in de toepassing van relevante onderzoekstechnieken voor veldproeven en statistische methodes bij de gegevensanalyse, de omgang met grote databestanden en met het toepassingsgericht en beleidsgericht rapporteren van onderzoeksresultaten. Je bent een flexibele teamspeler, een ‘afmaker’, je werkt gestructureerd en zet graag jouw kennis over vogels en hun leefomgeving in binnen een professionele kennisorganisatie.

Van onze nieuwe collega verwachten we:

  • Academisch werk- en denkniveau (MSc Biologie of een vergelijkbare opleiding).
  • Uitgebreide vakgerichte kennis op het gebied van vogelecologie, bij voorkeur gericht op het zoute milieu.
  • Ervaring met projectmatig werken op het grensvlak van toegepast onderzoek, monitoring en advisering.
  • Affiniteit met het creëren van kansen voor nieuwe projecten, acquisitievaardigheden.
  • De volgende goed ontwikkelde vaardigheden: analytisch vermogen, helder kunnen communiceren met diverse doelgroepen, kwaliteits- en klantgerichtheid, samenwerking in een projectteam, zelfstandigheid.

Wij bieden:

  • Een afwisselende baan in een inspirerende werkomgeving. Afspraken over de standplaats (Nijmegen, Texel, Leeuwarden) in overleg.
  • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst met een omvang van 32 uur per week vanaf 1 januari  2021 in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie tot het aangaan van een vast dienstverband.
  • Een salaris van maximaal € 5.042 bij een volledige werkweek van 38 uur
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden
  • Goede mogelijkheden voor eigen ontwikkeling binnen de organisatie

Meer informatie?

Voor vragen kun je je wenden tot Julia Stahl, afdelingshoofd Onderzoek (024 7 410 410, of julia.stahl@sovon.nl)

Reageren?

Jouw motivatie met curriculum vitae kun je t/m 30 oktober 2020 per e-mail sturen naar Sovon Vogelonderzoek Nederland, t.a.v. Theo Verstrael (vacature@sovon.nl). De selectiegesprekken zullen plaats vinden op donderdag 12 november 2020.