Telling stopzetten en afsluiten

Een telling tijdelijk stopzetten

Wil je tijdens je route  pauzeren of deze na een onderbreking (bijvoorbeeld omdat je tijdelijk het km-hok verlaat) pas een stuk verderop hervatten? Zet dan de  telling tijdelijk stop en sluit af door op de vierkante stopknop rechtsboven te drukken. Vul in dat je klaar bent met tellen.

Wil je vervolgens weer verder met je telling, open dan via het hoofdmenu [ Bewerk / upload bezoeken ] de telling, klik op [Waarnemingen toevoegen/bewerken]  en geef  [ JA ] aan bij de vraag om verder te gaan met de gelopen track.

Een telling afsluiten

Ben je klaar met je telling? Dan is het raadzaam om via het menu rechtsboven en [Totalen voor dit bezoek] nog even de totaallijst te bekijken. Dit kan ook als je de telling hebt afgesloten, maar dan via het uploadmenu en [Bekijk bezoektotalen]. Let daarbij vooral op twee dingen:

  • Staan alle waargenomen soorten erin?
  • Staan er geen foutief ingevoerde soorten of aantallen in?

Selecteer bij het afsluiten het juiste type telling en het aantal waarnemers, als je dit nog niet bij de start hebt gedaan.

 

Een telling uploaden

Is je telling afgesloten, dan is het alleen nog een kwestie van uploaden naar de website www.liveatlas.nl, zodat de gegevens worden opgeslagen en je ze ook  kunt bekijken. Je uploadt je telling via de knop [ Bewerk upload bezoeken ].

Wil je eerst nog een aanpassing doen in de telling, dan kan dat nog door op de telling te klikken en voor [ Waarnemingen toevoegen/bewerken ] te kiezen.

Een telling verwijderen

Wil je de telling verwijderen? Dan kan dat door in het hoofdmenu via [ Bewerk / upload bezoeken ] op de telling te klikken en [Verwijder bezoek] aan te klikken.