Vaker vogels tellen?

Leuk dat je meedeed aan de tuinvogeltelling! Heb je de smaak van het vogels kijken te pakken en wil je vaker vogels tellen? Tel mee met Sovon!

Samen met zo'n 9.000 vrijwilligers telt Sovon het hele jaar door vogels. Zo kunnen we antwoord geven op vragen als 'hoe gaat het met de huismus?' en 'hoeveel ganzen overwinteren er in ons land?' We berekenen trends en doen onderzoek naar de oorzaken van ontwikkelingen.

Met de juiste gegevens kan Vogelbescherming aan de slag. Als vogelteller draag je dus bij aan de bescherming van de Nederlandse vogels. 

Dit jaar gaat er een nieuw telproject van start waarmee je het hele jaar door alle vogels (en andere soorten) in je tuin kunt doorgeven, de Jaarrond Tuintelling. Je kunt nu al meedoen met de beta-versie.  

Maar er zijn meer tellingen, in alle seizoenen van het jaar, die veel of weinig tijd kosten, en waarvoor meer of minder vogelkennis en ervaring zijn vereist. Heb je interesse? We helpen je graag verder.

Stel je telvraag

Heb je een telvraag? Of wil je weten welke soort je hebt gezien? Mail Albert of Jan, de telspecialisten.

 

 

Tel de stadsvogels met MUS

Met MUS (Meetnet Urbane Soorten) meten we de verspreiding en ontwikkeling van vogels in steden en dorpen: de stadsvogels. Meedoen is eenvoudig: je telt drie keer in het voorjaar in je postcodegebied. Als je de meeste stadsvogels kent, kun je meedoen. Desnoods volg je eerst de online cursus.

"Zag ik toch even mijn eerste gierzwaluw van 2013 om 08.12 uur!"  - een MUS-teller