Stage Web Analyse (3 maanden)

Zijn online communicatie en social media helemaal jouw ding? Ben je analytisch, creatief en leergierig? Sovon Vogelonderzoek Nederland heeft veel kennis over aantallen en verspreiding van wilde vogels in Nederland. Wil jij helpen om het delen van die kennis te verbeteren? Kom dan stage lopen bij Sovon.

Sovon Vogelonderzoek houdt het voorkomen en de ontwikkeling van Nederlandse vogels bij. We kijken naar de voor- of achteruitgang van vogels, en de oorzaken daarvan. De resultaten van de tellingen die Sovon organiseert vormen een basis voor het natuurbeleid- en beheer in ons land en worden inmiddels voor een breed aantal toepassingen gebruikt. Voor het optimaliseren van de communicatie met onze vrijwillige tellers en leden zoeken wij een stagiair(e) Web Analyse voor 3 maanden (hbo, doorlopend)

Wat ga je doen?

Met zes collega’s van het team Communicatie zorg je voor het delen van de kennis die Sovon verzamelt met onze tellers, leden, volgers en het algemene publiek. Je doet onderzoek naar de effectiviteit van deze communicatie, het gebruik van de website en wat er speelt bij de vrijwillige tellers en onder leden. Je bedenkt strategieën over hoe we onze doelgroepen nog beter kunnen bereiken en de werving van tellers en leden kunnen verbeteren. Na je stage heb je een goede praktijkervaring binnen een professionele onderzoeksorganisatie

Wie zoeken wij?

Je hebt een relevante hbo-opleiding in (online) communicatie. Je bent analytisch, creatief en zelfstandig. Enige basiskennis van vogels en/of veldbiologie is een pluspunt. Verder kun je vlot communiceren, hebt kennis van online adverteren, Google Analytics en andere analyse tools. En nog belangrijker: je kunt inzichten uit je analyses makkelijk vertalen in toegankelijke infographics, dashboards en rapportages. 

Wij bieden

  • Een leuke stage waarin je je ervaring in communicatie en web analyse vergroot.
  • Een dynamische omgeving voor een stage met veel contacten in het vogelonderzoek.
  • Een bescheiden stage- en onkostenvergoeding.
  • De stage geldt voor 3 maanden en is op basis van vier dagen per week.

Contact

Bij belangstelling of voor nadere informatie kun je contact opnemen met Marcel Wortel.

Download deze stagebeschrijving als pdf.