Stage Content en Redactie (3 maanden)

Ben je nieuwsgierig naar de natuur en wil je je enthousiasme hiervoor graag delen met andere? Sovon Vogelonderzoek Nederland heeft veel kennis over aantallen en verspreiding van wilde vogels in Nederland. Wil jij helpen om die kennis te delen? Nieuwsberichten schrijven, filmpjes maken, meewerken aan de podcast? Kom dan stage lopen bij Sovon.

Sovon Vogelonderzoek houdt het voorkomen en de ontwikkeling van Nederlandse vogels bij. We kijken naar de voor- of achteruitgang van vogels, en de oorzaken daarvan. De resultaten van de tellingen die Sovon organiseert vormen een basis voor het natuurbeleid- en beheer in ons land en worden inmiddels voor een breed aantal toepassingen gebruikt. Het delen van kennis is een belangrijk speerpunt voor Sovon. Daarvoor zoeken wij een: stagiair(e) Content en Redactie voor 3 maanden (hbo/wo) (doorlopend)

Wat ga je doen?

Met zes collega’s van het team Communicatie zorg je voor het delen van de kennis die Sovon verzamelt met onze tellers, leden, volgers en het algemene publiek. Dit doe je op bijvoorbeeld de website, social media, of nieuwsbrieven in de vorm van teksten, infographics, filmpjes, of podcasts. Na je stage heb je een goede praktijkervaring binnen een professionele onderzoeksorganisatie.

Wie zoeken wij?

Je hebt een vlotte pen en talent voor het vertellen van een goed verhaal. Dit kan in de vorm van tekst, maar net zo makkelijk in beeld, film of audio. Jouw creativiteit bepaalt waar je heen gaat. Wel beschik je over een goede schrijfvaardigheid in het Nederlands en heb je een goede basiskennis van vogels en/of biologie. Ervaring met foto-, audio- en videobewerking is een belangrijk pluspunt.

Wij bieden

  • Een leuke stage waarin je je ervaring in (wetenschaps)communicatie vergroot.
  • Een dynamische omgeving voor een stage met veel contacten in het vogelonderzoek.
  • Een bescheiden stage- en onkostenvergoeding.
  • De stage geldt voor 3 maanden en is op basis van vier dagen per week.

Contact

Bij belangstelling of voor nadere informatie kun je contact opnemen met Marcel Wortel.

Download de stagebeschrijving als pdf.