Stadsmeeuwen op de voet gevolgd | Roland-Jan Buijs

Roland-Jan Buijs van Buijs Eco Consult doet sinds 2003 kleurringonderzoek aan grote meeuwen in Zuidwest Nederland. De laatste jaren wordt er met behulp van een aantal fanatieke ringaflezers gekeken naar de verplaatsingen van met name zilvermeeuwen en kleine mantelmeeuwen in Den Haag. Tijdens deze presentatie wordt u meegenomen in de wereld van de zogenaamde Urban Gulls.

Wat beweegt hen om naar de stad te komen? Welke strategieën houden zij erop na in de stad en wat doen zij buiten de stad?

Uit het onderzoek blijkt dat meeuwen soms net zo excentriek zijn als wij mensen. Roland-Jan besteedt aandacht aan het opportunistische gedrag van beide meeuwensoorten. Verder vertelt hij over het ‘hoe en waarom’ vogelaars enthousiaste kleurringaflezers worden en welke meerwaarde dit heeft voor de onderzoekers die Urban Gulls proberen te begrijpen.

Kortom een presentatie met veel wistjesdatjes en weetjes rondom grote meeuwen in de stad en een poging om vogelaars en niet-vogelaars ook in andere steden beter naar de pootjes van onze stadsmeeuwen te laten kijken.

Landelijke Dag

Lees meer over de Landelijke Dag of koop direct een ticket