Servicebeurt voor uw kijker

In samenwerking met Wim de Boer van De Kijkerspecialist kunnen we leden een goedkope servicebeurt voor hun verrekijker aanbieden. Daarbij wordt in detail onderzocht of er fouten in het optische systeem zijn ontstaan, vervuiling intern of extern optreedt en mechanische systemen nog goed functioneren.

Service

Je kijker wordt doorgelicht op de elektronische collimator. Dit is een optisch instrument waarmee de beelden van je kijker op een scherm wordt geprojecteerd, waarna deze met precisie opnieuw afgesteld kan worden. Dit gebeurt niet op bijvoorbeeld een open dag, omdat dit apparaat niet te vervoeren is. 

Ook kijkt de Kijkerspecialist naar externe en interne vervuiling van de kijker en of het mechanische systeem nog goed functioneert. Gaat de knik niet te licht? Loopt het scherpstelmechanisme nog mooi soepel?

Als er op deze punten geen afwijkingen zijn worden de lenzen aan de buitenkant gereinigd en vuil verwijderd.

Mocht er afwijkingen of verbeterpunten aan de kijker zijn, overlegt de specialist eerst met de klant telefonisch of per mail, eventueel met digitale foto's als toelichting.

Meer informatie is te vinden op de website van de Kijkerspecialist.

Kosten

De standaardprijs bedraagt € 25,- excl. btw en verzendkosten.  Mochten er afwijkingen  of verbeterpunten zijn, dan wordt contact opgenomen over eventuele reparaties en de kosten daarvan. Uw kijker (ook de nostalgische exemplaren!) kan weer jaren mee.

Ledenvoordeel

  • De wetenschap dat de apparatuur 100% goed is afgesteld / ingevet als men het veld in trekt
  • Eventuele reparaties worden snel en voor zeer schappelijke prijzen uitgevoerd.
  • Een deel van de opbrengsten komt ten goede aan de Vogelatlas.
  • Nostalgische kijkers en of erfstukken worden weer nieuw leven ingeblazen.