Publiekswandeling Maashorst

NISTELRODE - Vogelwacht Uden houdt op zondag 10 maart a.s. een publiekswandeling in de Maashorst met als thema ‘Lente in aantocht’. De wandeling start 's morgens om negen uur vanaf het grote parkeerterrein van het Natuurcentrum Slabroek aan de Erenakkerstraat 5 te Nistelrode. Voor ouders met jonge kinderen of degenen die wat minder ver willen is een kortere route uitgezet. De deelname aan de wandeling is gratis.

 

Op dit moment laat de winter zich nog van zijn beste kant zien. Toch zijn veel vogels zich nu al aan het voorbereiden op het komende voorjaar. Roofvogels en uilen zijn hun territorium aan het afbakenen. Ook de zanglijster, merel, vink, heggenmus en groenling laten zich al horen. Dit en nog veel meer kan men tijdens de twee tot drie uur durende wandeling van dichtbij meemaken. Ervaren gidsen van de Vogelwacht wijzen de deelnemers op deze bijzonderheden in de natuur.

 

Het begrazingsgebied wordt meestal bezocht tijdens zo’n wandeling. Dit unieke natuurgebied vormt een pareltje binnen het Maashorstgebied. Misschien zit hier de zeldzame klapekster of komt men oog in oog te staan met een Schotse Hooglander, paarden of een kudde schapen. Een verrekijker is hierbij een praktisch hulpmiddel. Laarzen of stevige schoenen zijn in dit seizoen aan te bevelen. Na afloop van de wandeling kan men een bezoek brengen aan het Natuurcentrum Slabroek waar veel informatie over het natuurgebied ‘de Maashorst’ is te verkrijgen.

 

De deelname aan deze voorjaarswandeling en de entree van het Natuurcentrum Slabroek zijn gratis. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Jan-Willem Hermans, telefoon: 0413-269804. Of kijk op www.vogelwachtuden.nl.