Over het team

LiveAtlas is een project van en voor tellers. Voor wie zich afvraagt wie er achter dit nieuwe project zit. Hieronder lees je meer over de teamleden. We hopen je natuurlijk in het veld tegen te komen terwijl je ook een lijstje bijhoudt. Een bredere groep medewerkers van Sovon denkt mee bij de ontwikkeling LiveAtlas. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar jouw ideeën. Laat ze gerust weten aan het team via een mailtje

Paul van Els

Paul is al fervent vogelaar en natuurliefhebber sinds zijn vroege jeugd. Hij heeft lange tijd als ornithologisch onderzoeker gewerkt in Noord- en Zuid-Amerika, waar hij gefascineerd raakte door de enorme diversiteit van vogels en hoe deze diversiteit over de wereld, en binnen Nederland, verdeeld is. Hij promoveerde in 2018 op de verspreiding en evolutie van onder meer Zuid-Amerikaanse piepers. Momenteel werkt hij bij Sovon als Meetnetcoördinator Slaapplaatsen en Adviseur. Bij het LiveAtlas project is Paul betrokken als datamanager en –analist. Hij is erg enthousiast over de manier waarop LiveAtlas de meest fijnmazige manier is om verspreidingsgegevens van alle Nederlandse vogels vast te leggen.

Fred Hustings 

Dit teamlid heeft niet zo veel met lijstjes. Maar het ‘uurtje soorten turven in een kilometerhok’ voor de Vogelatlas (en eerder de Broedvogelatlas) vond hij het leukste van de recente atlasprojecten. Een vorm van sport…en iedere keer spannend. Je komt op de gekste plekken, soms teleurstellend maar veel vaker met aardige verrassingen. Het project is eenvoudig van opzet maar levert, naast het landelijke beeld, goede mogelijkheden op om de vogels van je ‘eigen werkgebied’ of dat van je werkgroep in kaart te brengen. Fred deed dat laatste al samen met Jeroen Veeken in de gemeente Mook en zie ook de mini-atlas van Mook en Gennep winter 2018/19. Als redacteur van verschillende papieren atlassen die Sovon al uitbracht (zie foto uit 1986 rechts) brengt Fred een enorme ervaring in het team als het om atlaswerk gaat. Fred denkt mee bij de aanpak en communicatie.

Albert de Jong 

Albert is fanatiek vogelaar en vooral actief in de Biesbosch. Begon op zijn tiende met vogels kijken en verdiepte zich sindsdien door broedvogels te inventariseren, watervogels te tellen, ringen af te lezen, zelf vogels te ringen en te trektellen op verschillende Europese trektelposten. Houdt ervan om vogels tot op de laatste veer te herkennen. Is groot fan van citizen science. Albert is projectleider bij Sovon en vooral bezig op het grensvlak tussen communicatie en monitoring. Voor LiveAtlas neemt hij de projectleiding en promotie voor zijn rekening. Volg via 

 

Gerard Troost 

Gerard, een allround vogelaar, heeft een speciale interesse in het in kaart brengen van vogeltrek. In 2002 is hij gestart met de website Trektellen.nl. Enkele jaren daarna ging hij als software-ontwikkelaar bij Sovon aan de slag. Daar houdt hij zich bezig met het maken en beheren van de website om je Sovontellingen op in te voeren. Voor LiveAtlas is Gerard verantwoordelijk voor het bouwen van de website en de app, maar ook het samenbrengen van de verschillende databronnen behoort tot zijn takenpakket.

Volg via