Nieuwe watervogelcursus

Donderdagavond 1 november werd in het fraaie gebouw van Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden de nieuwe Sovon-cursus over het tellen van watervogels ten doop gehouden. Negen vogelaars lieten zich uitgebreid informeren over nut en noodzaak van watervogels tellen en de werkwijze in het veld. Aan het eind van de avond gaven alle aanwezigen aan mee te gaan tellen; een prachtig resultaat!

Binnenkort maken ze via de website  een keuze uit de watervogeltelgebieden waarvoor tellers gezocht worden en dat zijn er aardig wat. Daarna gaan ze aan de slag, waarbij de ervaren vogelaars de enthousiaste beginners bij zullen staan. Ook zal er nog een gezamenlijke excursie met een ervaren watervogelteller van Sovon volgen. Alle nieuwe tellers uit de Vijfheerenlanden: hartelijk welkom bij Sovon en veel succes en plezier bij de tellingen!

Ben je ook op zoek naar nieuwe watervogeltellers in jouw regio of wil je de tellers eens laten bijpraten over aanpak en belang van hun telwerk? Sovon biedt voor alle telgroepen de nieuwe watervogelcursus aan, bestaande uit één avond en desgewenst een excursie. Belangstelling? Neem contact op met: Albert de Jong.