Nationale Vogelweek - organiseer mee!

Van 4 t/m 12 mei organiseren Sovon en Vogelbescherming de Nationale Vogelweek. Een week waarin zoveel mogelijk mensen op pad gaan om vogels te kijken. Vrijwilligers en organisaties kunnen hun eigen activiteiten bedenken en aanmelden. Organiseer mee!

 

Wat is er nu mooier dan een prachtige vogelexcursie in de tweede week van mei? Vrijwilligers, vogelwerkgroepen en andere natuurclubs organiseren dan vaak mooie activiteiten rond vogels. In de Nationale Vogelweek verenigen we al deze activiteiten tot één, landelijk evenement waarin vogels kijken centraal staat.

Hoe kun je meedoen?
Vanaf nu kun je als organisatie, werkgroep of zelfstandige je activiteit online aanmelden. Op 11 februari staan de activiteiten online op de vernieuwde website en start de inschrijving voor deelnemers. Het zou leuk zijn als de website dan al goed gevuld is met activiteiten! Ons verzoek is dus om in januari je activiteit via het online formulier op de website aan te melden.

Zoek je inspiratie?
Wil je wat organiseren tijdens de Nationale Vogelweek maar weet je nog niet wat? Of heb je een idee maar vraag je je af of het past binnen de Vogelweek? Kijk dan hier voor een greep uit de activiteiten van de eerste Nationale Vogelweek of bekijk de activiteitencheck of tips. We hopen in januari je aanmelding voor een activiteit in de Nationale Vogelweek te ontvangen. Sovon is ook druk bezig om een mooi aantal activiteiten te organiseren. Zo wordt er een excursie georganiseerd naar de Zwarte Sternkolonie in De Wieden en worden er weer vogels geringd op de Wylerberg.

We willen wel nog even onder de aandacht brengen dat het op 4 mei om 20.00 uur Nationale Dodenherdenking is. Dat is het enige moment in de Nationale Vogelweek dat er geen activiteiten zullen plaatsvinden. We gaan er vanuit dat je hier rekening mee wilt houden.

Heb je nog vragen of suggesties? Neem dan even contact op met ons via de e-mail.

Laten we er met z’n allen een mooie Nationale Vogelweek van te maken!