MUS-cursisten aan de slag

MUS-cursus Eindhoven

Vogels tellen in de de stad? In maart worden in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven MUS-cursussen georganiseerd. Zowel bestaande tellers als geïnteresseerden zijn welkom. Na een avond theorie en een praktijkochtend kun je als MUS-teller aan de slag.

Om de ontwikkeling van de broedvogels in het stedelijk gebied te volgen, heeft Sovon sinds zes jaar het Meetnet Urbane Soorten (MUS). Met behulp van drie voorjaarstellingen op verschillende punten in je stad of dorp, kom je als MUS-teller meer te weten over de stadsvogels in je postcodegebied. In Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven zijn al verschillende tellers actief. Om nog meer te weten te komen over de stadsvogels in deze steden, organiseert Sovon in samenwerking met lokale natuurorganisaties MUS-cursussen.

Tijdens de avondbijeenkomst werpen we een blik op de stadsvogelbevolking met behulp van de resultaten van MUS. Ook maak je kennis met de werkwijze van MUS. Als vervolg op de avond organiseren we een praktijkochtend, waarin je op pad gaat met ervaren tellers, die je de kneepjes van het vak leren. Na deze twee bijeenkomsten kun je zelf aan de slag als stadsvogelteller!

Meedoen met de MUS-cursus?

Woon je in een van deze steden en heb je interesse? Meld je dan aan of vraag om meer informatie via de volgende links:

Meer over MUS

Meer informatie over MUS is te vinden op de projectpagina. Woon je niet in een van deze steden en wil je meer over MUS weten? Dan is de internetcursus van MUS vast wat voor je. Achter je computer leer je de stadsvogels beter kennen, waarna je aan de slag kunt als teller.