Mary Mombarg

Mary Mombarg

Ik ben Mary Mombarg-Post, 60 jaar oud en ik woon in Warnsveld. Ik ben lid van de vogelwerkgroep Noord West Achterhoek. Ik ben met name actief voor uilen en torenvalk binnen ons gebied.

Ik ben actief als aspirant ringer van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en torenvalken binnen het werkgebied van de vogelwerkgroep.

Mijn liefde voor vogels is me als “Goois meisje” met de paplepel ingegoten door mijn opa en vader, struinend door de Eemnesserpolder en het polder gebied tussen Baarn, Bunschoten, Nijkerk en het bosgebied rondom Baarn (mijn geboorteplaats ) Hilversum en Soest. Thuis waren er ook vogels zoals zangkanaries, valkparkieten en wedstrijdduiven: kortom, veel vogels.

Mijn belangstelling voor de natuur en wat er bloeit en leeft is groot. Ik zet mij in voor de vogelbescherming Beleef de Lente en Beleef de Lente Junior. Voor STONE kijk ik bestanden na met betrekking tot prooiaanvoer specifiek voor de steenuil. Verder ben ik actief als regio coördinator voor de Stichting Kerkuilenwerkgroep Nederland. Daarnaast ben ik werkzaam als beleidsmedewerker voor een grote zorginstelling.

Sovon is voor mij bekend doordat ik gegevens van de geringde vogels inbreng in het nestkaartenprogramma. Het lijkt mij een uitdaging om voor de Achterhoek de linking-pin te zijn tussen de organisatie Sovon en de vrijwilligers in het veld om zodoende beide belangen te behartigen.