Marco van Reenen

Mijn naam is Marco van Reenen. Ik ben 33 jaar en woon met mijn vrouw en drie kinderen in het Gelderse Ede. 

Sinds 2013 werk ik als jurist (strafrecht) bij de rechtbank Midden-Nederland in Utrecht. 

Ik mijn vrije tijd ben ik ontzettend graag in de natuur. Ik geniet van alles wat leeft, maar heb een voorliefde voor vogels (en vlinders). Vogels kijken doe ik eigenlijk al van jongsaf aan. Later werd dat intensiever en ging ik ook heel regelmatig mee met de vogelaars van IVN Barneveld.

Nog steeds ben ik (inmiddels meer dan tien jaar) betrokken bij het organiseren van de zogenoemde vogelaarscontactdagen, die ongeveer maandelijks plaatsvinden.

Daarnaast ben ik in 2010 samen met een goede kennis begonnen met een (jaarlijkse) BMP-B-inventarisatie op het Wekeromse Zand. Het Wekeromse Zand is een prachtig stuifzandgebied, met verschillende mooie vogelsoorten, waaronder boomleeuwerik, nachtzwaluw en veel gekraagde roodstaarten. Naast deze inventarisaties ben ik af en toe (zijdelings) betrokken bij andere inventarisaties voor Sovon. 

Ik vind het een prachtig idee dat er door zoveel vrijwilligers in het land gebieden worden geïnventariseerd, waardoor er een schat aan informatie beschikbaar komt.

Graag wil ik een bijdrage leveren aan het faciliteren van deze tellers en het meedenken met de plannen die worden gemaakt voor de toekomst. Daarnaast zie ik ernaar uit om andere tellers uit het district en het land te leren kennen.