Koos van Zomeren & Erik van Ommen

Koos van Zomeren leest voor uit zijn nieuwe boek Alle Vogels. Hij won dit jaar de Jan Wolkers Oeuvreprijs. Erik van Ommen maakte de illustraties en laat zien hoe hij vogels tekent.

Het boek 'Alle Vogels' zeer positief ontvangen door pers, boekhandel en lezers. "Een parel", aldus de jury van de Jan Wolkers prijs.

Het is een bundeling van bijna alles wat Koos van Zomeren over vogels geschreven heeft. Van 1977 (huismussen in Nieuwe Revu) tot 2014 (een juveniele havik in een column voor Vroege vogels), van de meest basale veldwaarnemingen tot het meest geavanceerde wetenschappelijke onderzoek. Miniatuurtjes, columns, reportages, interviews, romanfragmenten en een enkel gedicht.

Op de Landelijke Dag leest Koos van Zomeren zelf voor. Bekende, en minder bekende en misschien wel onbekende teksten. Allemaal over vogels.

Alle vogels tekenen

Het boek telt in totaal bijna 900 pagina’s, inclusief de adembenemende penseeltekeningen van Erik van Ommen. Hij laat op de Landelijke Dag met korte video’s en duidelijke voorbeelden zien hoe hij vogels tekent en hoe hij deze uitwerkt in verschillende technieken. 

Voor een bevlogen kunstenaar is buiten werken essentieel. Zo trok hij voor het laatste boek van Koos van Zomeren onder meer naar Spanje, de Alpen en Helgoland. Deze zomer schilderde hij op Spitsbergen en ook daarvan laat hij nu voor het eerst voorbeelden zien. Kortom, een wervelende voordracht over een gepassioneerde kunstenaar, het tekenen van vogels en Alle vogels in het bijzonder.

https://youtu.be/Y2bChRGtPdY

Landelijke Dag

Lees meer over de Landelijke Dag of koop direct een ticket

Koos van Zomeren en Erik van Ommen op de Landelijke Dag Sovon