Eelke Schoppers

Mijn naam is Eelke Schoppers. Ik ben 33 jaar en woon in Groningen. Ik ben sinds enkele jaren werkzaam als hydrobiologisch analist bij het waterlaboratorum in Zwolle. Hier verricht ik samen met mijn collega's het hydrobiologisch onderzoek voor verschillende waterschappen. Het werkgebied bestrijkt geheel Overijssel, Flevoland, de helft van Drenthe en het grootste deel van Gelderland.

Al sinds mijn 10e jaar kijk ik naar vogels, het ene jaar veel meer dan het andere. Elk jaar voer ik diverse tellingen uit, zoals een Ptt-telling (al vanaf 2001 dezelfde route), wintertellingen, watervogeltellingen en diverse bmp-tellingen. Daarnaast heb ik in de loop der jaren diverse (geluiden)cursussen gegeven.

Sinds 2006 ben ik lid van het bestuur van de Stichting Werkgroep Avifauna Drenthe (WAD). In het begin het ik mij onder andere beziggehouden met het BSP-nb project en sinds 2012 ben ik penningmeester.

Sovon organiseert inventarisaties voor wetenschappelijke doeleinden en ten dienste van de vogel- en natuurbescherming. Het is heel belangrijk om op wetenschappelijke basis gegevens over trends en de vogelstand te krijgen. Door het lidmaatschap van de ledenraad hoop ik hieraan bij te kunnen dragen.