BMP-cursus Arnhem e.o.

Dit voorjaar organiseert Sovon in samenwerking met Vogelwerkgroep Arnhem e.o. in samenwerking met Het Geldersch Landschap en Kasteelen een cursus Broedvogels inventariseren volgens de BMP-methode. Deze cursus is voor wat gevorderde vogelaars bedoeld die het leuk vinden om broedvogels te leren inventariseren.

De cursus bestaat uit vier theorieavonden en vier veldbezoeken. Tijdens de theorieavonden licht de cursusleider Joost van Bruggen de BMP-methodiek toe. De avonden worden afgewisseld met veldbezoeken, zodat je als cursist de kans krijgt om de theoretische kennis meteen in de praktijk toe te passen. Tijdens de veldbezoeken ga je in een klein groepje op pad met een ervaren broedvogelteller. De resultaten van deze bezoeken voer je in via de Avimap-app of op papier en dan ’s avonds op de website van Sovon. Hierdoor leer je om de resultaten zelf te verwerken en te interpreteren. Aan het einde van de cursus krijg je een toets en (ongetwijfeld) een diploma. Na deze cursus kunnen je zelfstandig een BMP-telling uitvoeren en de telgegevens verwerken. Wil je weten wat BMP precies is? Bekijk dan dit filmpje

Wanneer en waar?

De cursusavonden (van 19.45 tot ca. 21.45 uur) vinden plaats in de Stadsboerderij Presikhaaf: Ruitenberglaan 4, 6826 CC Arnhem.
De theorie-avonden zijn gepland op 28 maart, 17 april, 16 mei en 12 juni. 
De veldbezoeken zijn met ervaren BMP-tellers in de Park Rosendael te Rozendaal. Deze duren ca 2½ tot 3 uur. Cursisten en begeleiders spreken dit samen af. Deze vroege ochtenden zullen in het weekend vallen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor vogelaars die gemotiveerd zijn om broedvogels te tellen volgens dé overal gehanteerde BMP-methode. Basiskennis van de vijftig algemeenste Nederlandse broedvogels is een vereiste. Het is dus primair een cursus inventarisatietechnieken waarna we natuurlijk hopen dat je mee gaat doen aan het BMP-project. Kosten (voor materiaal, koffie, thee etc.) € 40.

Belangstelling?

Heb je belangstelling of wil je je aanmelden? Laat dat dan weten aan joost.vanbruggen@sovon.nl