Activiteiten Wylerberg

Theater

Huis Wylerberg, ein Grenzfall is een uniek grensoverschrijdend 'Gesamtkunstwerk', gespeeld, gemusiceerd en van beelden voorzien door Duitse en Nederlandse kunstenaars. Het wordt opgevoerd in het schitterend op de stuwwal gelegen expressionistische Huis Wylerberg, bij Nijmegen. De grenzen worden opgezocht tussen klassiek en modern, natuur en cultuur, bewoners toen en nu, verleden en heden van dit voormalig Duits gebied

Voorstellingen

  • 23, 24 en 25 september 2016
  • 1, 2, 8 en 9 oktober 2016

www.wylerberggrenzfall.org

Ringen

Bij het Veldstudiecentrum is een vaste vangplaats voor het ringen van vogels. Dit gebeurt in het kader van het CES-project en heeft het monitoren van het broedsucces van vogels tot doel. Op die manier kunnen we o.a. de gevolgen van klimaatverandering in beeld brengen. Wil je het ringen van de vogels een keer bijwonen? Of wellicht een keer meehelpen? Stuur dan een mail naar Frank Majoor.

Groene concerten

Regelmatig vinden er Groene Concerten plaats in Huize Wylerberg. 

Nachtvlinders

Naast het ringen van vogels is het terras van Huize Wylerberg ook een vaste lokatie voor het monitoren van nachtvlinders. Meer informatie of een keer bijwonen? Stuur dan een mail naar Gerard Troost.