Op zaterdag 18 juni jl. klonk het startsein van de Zomerpelgrimage met een ringsessie op de Wylerberg door Ruud Foppen

Zomerpelgrimage voor Vogelatlas van start

Deze zomer organiseert Walk of Wisdom samen met Sovon een sponsorwandeltocht, waarbij wandelaars geld voor de Vogelatlas bij elkaar kunnen lopen. Op zaterdag 18 juni jl. klonk het startsein van de Zomerpelgrimage met een ringsessie op de Wylerberg. Het doel is om voor 20 verschillende vogelsoorten minimaal 200 euro per soort bij elkaar te krijgen. 

De Zomerpelgrimage is een sponsorloop voor verschillende natuur- en landschapsprojecten op delen van de Walk of Wisdom, een lange wandelroute rondom Nijmegen. Op 10 september is er een speciale tocht voor de Vogelatlas, waar iedereen aan mee kan doen. 

Vliegende vogel

De 136 kilometer lange Walk of Wisdom heeft de omtrek van een vliegende vogel. In het eerste jaar schreven zich 750 pelgrims in. Om iets terug te doen voor het landschap organiseert de stichting achter de route korte sponsorlopen op delen van haar traject. De Vogelatlas van Sovon is een van de projecten. 

Pelgrim Middelste Bonte Specht

Als aftrap ringde Ruud Foppen op de Wylerberg een Middelste Bonte Specht die hij die ochtend in speciale netten had gevangen. De specht kreeg pelgrimnummer 2016 – 458 en werd vrijgelaten door Iris (9) en Floris (11).

De specht kreeg pelgrimnummer 458 en is daarmee officieel een pelgrim van de Walk of Wisdom. Pelgrims die  de route lopen, krijgen een schoenveter met een vogelringetje met uniek inschrijfnummer. Inmiddels is men bij pelgrim 753 aangekomen.

Loop mee

Een wandeling door de prachtige omgeving van Nijmegen, en dat voor een goed doel je! Loop je ook mee? Schrijf je direct in voor de Sponsorloop Vogelatlas.

  • Zaterdag 10 september, vanaf 10.30
  • De route is 7, 8 of 15 kilometer. 

Het inschrijfgeld is minimaal 5 euro en komt volledig ten goede aan de Vogelatlas. Daarnaast kunnen wandelaars zich extra laten sponsoren. 

Alle deelnemers krijgen na afloop een speciaal vogelringetje van de Walk of Wisdom met 'sponsorloop WoW 2016' 

Team voor de Vogelatlas

Je kunt je ook opgeven met een team. Denk je meer dan 100 euro bij elkaar te lopen, dan mag je een lievelingsvogel voorstellen voor de sponsorloop. Je (team)naam wordt dan ook vermeld in de Vogelatlas.

 

Meer informatie over de Walk of Wisdom voor de Vogelatlas. 

Sponsorloop Vogelatlas Walk of Wisdom

Routemarkering Walk of Wisdom