Directeur Theo Verstrael heet bezoekers welkom op de Landelijke Dag

Zien we je morgen op de Landelijke Dag?

Morgen is het zover, de Landelijke Dag. We kijken uit naar je komst! Nog wat laatste nieuwtjes en praktische tips. En aanmelden kan natuurlijk nog! 

Vogelaars uit heel Nederland zien een dag vol lezingen met topsprekers uit de wereld van vogelonderzoek en meer dan 80 stands met boeken, optiek, reizen en vogelorganisaties uit heel Nederland tegemoet. 

Volle zalen

Er zijn in totaal vijf zalen met lezingen. Sovon vult er drie. De andere twee zalen zijn in handen van de Nederlandse Ornithologische Unie (NOU) en het Netwerk Ecologische Monitoring (NEM). Op de dag zelf ontvangen bezoekers een programmaboekje met daarin een overzicht en samenvattingen. Je kunt ook al vooraf het tijdschema van de lezingen downloaden.

Alle lezingen zijn vrij toegankelijk, maar vol is vol. Wil je zeker zijn van een plekje, kom dan op tijd bij de zalen aan. Aan het eind van de dag proberen we zeer populaire lezingen te herhalen. Welke dat zijn, maken we gedurende de middag bekend.

De workshops zijn helaas allemaal uitverkocht. Vooral voor de Avimap workshop was veel belangstelling. In 2020 zullen we daarom een aantal extra workshops door Nederland organiseren, zodat je alsnog de Avimap workshop kunt volgen. Je kunt je nu al vooraanmelden. Op basis van de belangstelling zullen we het reisprogramma voor de workshop vaststellen.

Infobalie Sovon

Gedurende de dag informeren we bezoekers via de intercom. Daarnaast plaatsen we belangrijke mededelingen (zoals herhaling lezingen, winnende lotnummers) op het prikbord bij de Sovon-infobalie bij de ingang. Daar kun je sowieso met al je vragen terecht.

Ringdemonstratie

Net voor aanvang van de Landelijke Dag kun je meekijken bij een ringdemonstratie. Frank Majoor van Sovon laat zien hoe zangvogels in mistnetten gevangen worden en vervolgens opgemeten en geringd worden. Een unieke kans om deze tak van vogelonderzoek eens van dichtbij te zien! Meld je aan.

Uitgebreide infomarkt

Ook dit jaar is er weer een uitgebreide infomarkt met ruim 80 stands. Voor elk is er wat wils: er staan onderzoeksorganisaties, natuurorganisaties, werkgroepen, boekenstands en er is weer veel optiek. 

BirdRing Challenge

Hoe goed kun jij geringde vogels herkennen? Installeer de BirdRing app op je telefoon en doe mee aan de BirdRing Challenge. Meer informatie is te vinden in de projectenstand van Sovon in Foyer New York.

Tip: pak de trein

De Reehorst ligt op slechts vijf minuten lopen van het station Ede-Wageningen.

Winnen!

De standhouders hebben dit jaar prachtige prijzen beschikbaar gesteld voor de loterij. Een lot kost slechts 1 euro en komt volledig ten goede aan het LiveAtlas project. 

Deel je ervaringen

Gedurende de dag delen veel bezoekers, standhouders en medewerkers van Sovon ervaringen en interessante weetjes online via #ldsovon19

Aanmelden

Heb je je nog niet aangemeld? Je kunt nog steeds een ticket online bestellen, of op de dag zelf een kaartje kopen bij de kassa.

Eventbrite - Landelijke Dag 2019 - Sovon

Korting

  • Leden, vrijwilligers en NOU-leden kunnen kiezen voor ticket met gereduceerd tarief.
  • Jongeren en studenten krijgen korting op de toegangsprijs door een mail te sturen naar Marcel Wortel.