Vragen? Natuurlijk

Altijd al iets willen weten over ecologie of de natuur? Stel voor 1 mei je vraag via de Nationale Wetenschapsagenda en help bepalen waar Nederland de komende jaren onderzoek naar doet!

Een mens zit vol vragen. Hoeveel klimaatverandering kan de natuur aan? Vormt de doorgaande verstedelijking een bedreiging voor onze natuur of biedt deze ook kansen? Krijgt de brutaalste vogel de meeste kinderen? Deze maand is er iets bijzonders aan de hand. Iedereen heeft nu de kans om een vraag aan de wetenschap te stellen: via de Nationale Wetenschapsagenda.

Nationale Wetenschapsagenda

'De enige voorwaarde voor deelname is dat de vraag beantwoord zou kunnen worden door de wetenschap,' stelt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker. Bij iedere vraag kun je ook je eigen korte toelichting inleveren. Een selectie van de vragen vormt eind november de Nationale Wetenschapsagenda en kan zo 'de komende jaren als inspiratie dienen voor de wetenschap'. Iedereen is uitgenodigd. Je kunt je eigen vraag indienen of je aansluiten bij een reeds gestelde vraag om deze vraag extra nadruk te verlenen. Lees welke vragen er al zijn ingediend.

Grijp de kans

Geschikte vragen zijn uitdagend voor de wetenschap, zijn nog niet beantwoord en bevatten kansen voor wetenschappelijke onderzoeksterreinen waar Nederland sterk in is of kan worden. De jury let op het belang voor de wetenschap zelf, voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken of voor het benutten van economische kansen. En voor de origineelste vragen geldt dat misschien wel allemaal.

Grijp die kans! Stel hier je vraag voor 1 mei...en breng ook anderen op een idee!